1 Mayıs'ta borsa kapalı olacak - Haber Jet

1 Mayıs’ta borsa kapalı olacak

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'na kısa süre kalmasıyla beraber borsada işlem yapacak olan vatandaşlar kapalı mı, açık mı merak ediyor. Resmi tatil sayılması nedeniyle birçok kurum yarın hizmet vermeyecek. İşte Borsa İstanbul çalışma takvimi...

Yarın, dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak sayılan 1 Mayıs günüdür. Vatandaşlar ise borsanın çalışıp çalışmadığına cevap arıyor. Çarşamba günü hastane, okul, banka gibi kurumlar kapalı olacak.

1 Mayıs günü borsa kapalı olacak ve 2 Mayıs Perşembe günü itibarıyla hizmet vermeye devam edecek. Resmi tatil olması dolayısıyla yarın birçok kurum hizmet vermeyecek.

1 Mayıs’ta kapalı olacak yerler arasında aile hekimleri, hastaneler, sağlık ocakları, okullar, kamu kurumları, eczaneler, noterler, bankalar ve PTT’ler yer alıyor.

1 Mayıs'ta borsa kapalı olacak 2

1 MAYIS NEDEN KUTLANIR?

1858 senesinde Avustralya’nın Melbourne kentinde inşaat işçilerini bir gün içerisinde 8 saat çalışması isteğiyle Melbourne Üniversitesinden Parlamento Evi’ne yürüyüş planladılar. 1886 senesinde Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun önderliğinde işçiler çalışma saatinin 8 saate indirilmesini talep ederek istifa ettiler.

Bir süre sonra 8 saatlik iş günü birçok ülkede tamamen kabul edildi. Ardından işçilerin birlik ve dayanışmasını yansıtan bir bayram olarak tarihte yer aldı.

1 Mayıs'ta borsa kapalı olacak 3

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir