Fleabag'in yıldızı Phoebe Waller Bridge'i ağlatan film Türk-Fransız ortak yapımı Mustang - Haber Jet

Fleabag’in yıldızı Phoebe Waller Bridge’i ağlatan film Türk-Fransız ortak yapımı Mustang

Fleabag'le geniş kitlelerce tanınan son olarak Indiana Jones 5 filmiyle izleyiciyle buluşan Phoebe Waller-Bridge bir röportajında hangi filmin kendisini ağlattığının sorulması üzerine "Mustang adında bir Türk filmi" yanıtı sosyal medya da gündem oldu. Mustang filmi ve röportajın detayları haberimizde yer alıyor.

X (Twitter)’da İngiliz yazar, oyuncu ve yapımcı Phoebe Waller-Bridge’in hangi filmin kendisini ağlattığı sorusuna verdiği cevabın bir Türk filmi Mustang olması çok konuşuldu.

2016 yılında  Guardian’a verdiği bir röportajdan alınan bu bilgi yeniden gündem oldu.

Guardian’a verdiği röportajda “Mustang” filminden Phoebe Waller-Bridge, “Bu film mideme bir yumruk gibi çarptı.” sözleriyle üzerindeki etkisini aktardı.

Filmin hikayesinden bahseden Bridge, “O kadar çok ağladım ki bu çok utanç vericiydi. Kendime çok yakın bulduğum için kardeş hikayeleri her zaman kalbimi derinden etkiliyor.” dedi.Fleabag'in yıldızı Phoebe Waller Bridge'i ağlatan film Türk-Fransız ortak yapımı Mustang 2

PHOEBE WALLER – BRİDGE KİMDİR?

1985 yılında Londra’da doğan Bridge, oyuncu, yazar ve yapımcıdır. Yazar kimliğiyle ön plana çıkan ünlü ismin en çok bilinen eseri Fleabag’in hem yaratıcısı hem de oyuncusudur. Aynı zamanda Killing Eve filminin dizisinin baş yazarıdır.

MUSTANG FİLMİ KONUSU NE?

Türk-Fransız ortak yapımı olan Mustang filmi, Karadeniz’de küçük bir kasabada geçen özgürlük mücadelesi veren, anne babalarını 10 yıl önce kaybeden beş kız kardeşin hikayesine odaklanıyor.

Babaanneleri ve amcalarıyla birlikte yaşayan beş kız kardeş, bir gün erkek çocuklarıyla deniz girer ardından köyde arkalarından dedikodular yayılır.

Babaanne ve amcalar, genç kızlık çağındaki beş kardeşi baskı altına alır.

Hapishane hayatına dönüşen kızların hayatında onları bekleyen zorla evlendirilme gündeme gelir.

Fleabag'in yıldızı Phoebe Waller Bridge'i ağlatan film Türk-Fransız ortak yapımı Mustang 3

Özgürlükleri için mücadele veren Lale ve kardeşlerinin hikayesi Mustang filminin yönetmen koltuğunda Deniz Gamze Ergüven oturuyor.

Filmde başroldeki beş kız kardeşi, Güneş Ersoy (Lale), Elit İşcan (Ece), Doğa Zenynep Doğuşlu (Nur), İlayda Akdoğan (Sonay) ve Tuğba Sunguroğlu (Selma) canlandırıyor.

Cannes Film Festivali’nde  ilk gösterimini yapan film, Europa Cinema Label ödülü kazandı.

FİLMİN ADI NEDEN MUSTANG?

Yönetmen Ergüven kendisine filmin adı neden Mustang sorusu yöneltildiğinde, kızların doğa içerisinde koşan görüntüsünü Amerika’nın ünlü yaban atı Mustang’a benzettiği için bu ismi verdiğini açıklamıştı.

Fleabag'in yıldızı Phoebe Waller Bridge'i ağlatan film Türk-Fransız ortak yapımı Mustang 4

Film DiziEditörün Seçtikleri

Fleabag’in yıldızı Phoebe Waller Bridge’i ağlatan film Türk-Fransız ortak yapımı Mustang” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Oğuz Oğuz

    daha fazla fleabag bölümü yaz bosver bunları phoebe waller bridge hanim

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir