Azerbaycan ile Türkiye'nin ithalat ve ihracat yaptığı ürünler! Gümrük vergisi pek çok sektörde yüzde 0 - Haber Jet

Azerbaycan ile Türkiye’nin ithalat ve ihracat yaptığı ürünler! Gümrük vergisi pek çok sektörde yüzde 0

11 Tem 2023 itibarıyla Azerbaycan ile Türkiye'nin ithalat yaptığı ürünlerin gümrük vergisi ödenmesi süreci güncellendi. Türkiye’nin Azerbaycan’da ithal ettiği ürünler ve Azerbaycan'a ihraç ettiği ürünler oldukça merak edilirken gümrük vergisine dair detayları da Ticaret Bakanlığı duyurdu.

01 Ocak 2024 itibarıyla Azerbaycan ile ithalat yapan Türk şirketleri; kağıt, karton ve bazı inşaat ürünlerine gümrük vergisi muaf tutuldu.

TÜRKİYE’NİN AZERBAYCAN’DAN İTHAL ETTİĞİ ÜRÜNLER

Türkiye’nin Azerbaycan’dan ithal ettiği başlıca ürünler arasında petrol ve petrol ürünleri, doğalgaz, kimyasal maddeler, demir/çelik, elektrik enerjisi, tarım ürünleri, tekstil, otomotiv parçaları, kağıt ve karton, bazı inşaat malzemeleri gibi ürünler yer alıyor.

Azerbaycan Ile Türkiye’nin Ithalat Ve Ihracat Yaptığı ürünler! Gümrük Vergisi Pek çok Sektörde Yüzde 0

AZERBAYCAN’DAN EN FAZLA NE İTHAL EDİYORUZ?

Türkiye’nin Azerbaycan’dan en fazla ithal ettikleri arasında elektrik enerjisi, petrol ve petrol ürünleri, pamuk, doğalgaz yer almakta.

Azerbaycan’ın zengin enerji kaynaklarının bulunmasından dolayı, Türkiye buradan en fazla enerji ürünlerini ithal ediyor.

İlgili Haberler

BAZI ÜRÜNLERDE GÜMRÜK VERGİSİ YOK

01 Ocak 2024 tarihinden itibaren Türkiye şirketlerinin Azerbaycan’dan ithal ettiği bazı ürünler gümrük vergisinden muaf tutuldu.

%5 veya %15 gümrük vergisi alınarak ithal edilen; kağıt, karton ve bazı inşaat malzemelerinde; tıbbi maske üretiminde kullanılan ürünler, tropik meyveler, kumaş ve mobilya ürünlerinde gümrük vergisi 31 Aralık 2030 tarihine kadar sıfırlandı.

TÜRKİYE’NİN İTHALAT VE İHRACAT TUTARLARI

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan verilere göre; genel ticaret sisteminde 2024 yılı ihracatı Ocak-Mart döneminde 2023 yılının aynı dönemine göre %3,6 artarak 63 milyar 603 milyon dolar, ithalat %12,8 azalarak 83 milyar 945 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dış ticaret hacmi, 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 31 artarak 7,65 milyar dolar olarak gerçekleşti.

EkonomiDünya

Azerbaycan ile Türkiye’nin ithalat ve ihracat yaptığı ürünler! Gümrük vergisi pek çok sektörde yüzde 0” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Sıla Sıla

    Gümrük vergilerinin sıfırlanması birçok Türk şirketi için iyi olmuş

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir