Bakü'den başlayıp Gürcistan'dan geçerek Kars'a uzanan Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu Hattı yeniden açıldı - Haber Jet

Bakü’den başlayıp Gürcistan’dan geçerek Kars’a uzanan Bakü – Tiflis – Kars Demiryolu Hattı yeniden açıldı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den başlayıp Gürcistan'ın Tiflis ve Ahılkelek şehirlerinden geçerek Kars'a uzanan Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu Hattı yeniden faaliyette.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Orta Koridor ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın açıldığını açıkladı.

Gürcistan’daki yol yenileme çalışmaları nedeniyle geçen yıl mayıs ayından itibaren kapalı bulunan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı yeniden açıldı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den başlayıp Gürcistan’ın Tiflis ve Ahılkelek şehirlerinden geçerek Kars’a uzanan 829 kilometrelik demir yolu hattı yeniden faaliyette.

Türkiye-Gürcistan ve Azerbaycan işbirliği ile 2012 yılında açılan hatta günümüze kadar toplamda 1 milyon 470 bin ton yük taşındı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı nereden geçiyor

Tek Yol Tek Kuşak girişiminin en önemli halkası olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, toplam 757 kilometre uzunluğunda.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın 429 kilometresi Azerbaycan, 220 kilometresi Gürcistan ve 79 kilometresi Türkiye sınırları içerisinde bulunuyor.

BAKÜ TİFLİS KARS DEMİRYOLU NEREDEN GEÇİYOR?

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demir Yolu Hattında  ilk ticari taşıma 30 Ekim 2017 tarihinde Kazakistan-Türkiye arasında 4 bin 700 kilometrelik mesafede başlamıştı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den başlayıp Gürcistan’ın Tiflis ve Ahılkelek şehirlerinden geçerek Kars’a uzanan demir yolunun uzunluğu 829 kilometre.

Bakü’den Başlayıp Gürcistan’dan Geçerek Kars’a Uzanan Bakü – Tiflis – Kars Demiryolu Hattı Yeniden Açıldı

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, Gürcistan Demiryolları tarafından 24 Mayıs 2023 tarihinde başlayan Marabda-Ahıllek kesimindeki bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından tekrar işletmeye açıldı.

Açılışla birlikte Türkiye’den 440 ton Soda Külü yüklü ilk ihracat treni dün Türkiye’den Azerbaycan’a gitti.

Azerbaycan’dan Adana Yenice’ye Plastik Ham Maddesi taşıyan ilk tren de bu sabah saatlerinde Türkiye’ye geldi.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir