ÖMK'ya göre yetersiz olan kadrolu öğretmenler merkeze çekilerek genel idare hizmetleri kadrosu alacak - Haber Jet

ÖMK’ya göre yetersiz olan kadrolu öğretmenler merkeze çekilerek genel idare hizmetleri kadrosu alacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Meslek kanunu ile ilgili bir taslak oluşturdu. Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında yer alan 'hizmet sınıfının değiştirilmesi' maddesi ile yetersiz olan öğretmene genel idare hizmetleri kadrosu verilecek. Taslak kabul edilirse yetersiz olan kadrolu öğretmenler meslekten alınarak MEB genel idare hizmetleri kadrosuna çekilecek.

Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı yayınlandı.

ÖMK taslağında öğretmene geri hizmet de yer aldı.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında yer alan ‘hizmet sınıfının değiştirilmesi’ maddesi ile yetersiz olan öğretmene genel idare hizmetleri kadrosu verilecek.

Taslak kabul edilirse yetersiz olan kadrolu öğretmenler meslekten alınarak MEB genel idare hizmetleri kadrosuyla merkeze çekilecek.

Taslak yasalaşırsa, yetersiz öğretmenlerin meslekten alınarak, MEB’e bağlı memur konumuna düşürülecek. Madde gündem oldu.

Genel idare hizmetleri sınıfında veri depolama, işleme, analiz etme ve hazırlama gibi çalışmalar ile kadro verilerek merkeze alınacak yetersiz öğretmenler geri hizmete alınacak.

ÖMK’da yer alan ilgili madde şöyle söylüyor:

“Görevini yerine getirmede yetersizliği tespit edilen kadrolu öğretmenler, akademi tarafından eğitime alınır. Bunlar, ilk denetimde görev almayan bakanlık veya eğitim müfettişlerince yeniden değerlendirmeye alınır. İkinci değerlendirme sonucunda da yetersizliği tespit edilenler, genel idare hizmetleri sınıfında durumlarına uygun kadrolara atanır.”

Türkiye Gazetesi’nin özel haberine göre, yetersiz olan kadrolu öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı memur konumuna düşürülmesi maddesinin öğretmen gelişimine katkı sağlayacağını düşünenler ve mobbinge yol açacağını söyleyenler ile eğitimcileri ikiye böldü.

Öğretmen geri hizmete nasıl alınır?

YETERSİZ OLAN ÖĞRETMENLERE MERKEZDE KADRO VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Meslek kanunu ile ilgili bir taslak oluşturdu. Taslakta yer alan ‘Hizmet Sınıfının Değiştirilmesi’ maddesi gündem oldu.

Madde öğretmenlerin yeniden eğitime alınmasını ve hatta öğretmenlik mesleğinden atılmasını içeriyor.

İlgili Haberler

Meclise sunulacak düzenlemeye göre yetersiz olan kadrolu öğretmenler meslekten alınıp genel idare hizmetleri sınıfında; veri depolama, işleme, analiz etme ve hazırlama gibi bölümlerde kadro verilerek merkeze çekilecek.

ÖĞRETMEN GERİ HİZMETE NASIL ALINIR?

Bakanlık müfettişi ve eğitim müfettişi tarafından denetlenecek olan öğretmenlerin görevini yerine getirmede yeterliliği tespit edilecek. Yetersiz kabul edilen kadrolu öğretmenler, akademi tarafından eğitime alınacak.

Akademi eğitiminin sonunda ikinci kez denetlemeye giren eğitimciler tekrar yetersiz görülürse genel idare hizmetleri sınıfında kadro verilerek merkeze çekilecek.

Kadrolu öğretmenler yetersiz görülürse akademi eğitimine alınacak. Yetersizlik devam ederse görevden atılacak.

Mesleğinde yetersiz öğretmen memurluğa atanabilir mi?

HİZMET SINIFI MADDESİ İKİYE BÖLDÜRDÜ

Düzenlemede bulunan madde eğitimciler arasında tartışma başlattı.

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat, bu maddenin hukuka aykırı olduğunun altını çizdi.

Özat, “Böyle bir madde hukuksuzdur. İş güvenliğine aykırıdır. İstismarlara, art niyetli idari uygulamalarla, öğretmenin öğretmenliği elinden alınabilir. Madde, hukuk devletine uygun değil. Bakanlığın buna dikkat etmesini özellikle talep ediyoruz” dedi.

Gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin vereceği karara çevrildi. ÖMK yasalaşırsa bu madde de yürürlüğe girecek.

Öğretmen memurluğa geçebilir mi?

EğitimGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir