Milli Eğitim Bakanı tarih verdi! ÖMK Meclise geldi, süreç tamam - Haber Jet

Milli Eğitim Bakanı tarih verdi! ÖMK Meclise geldi, süreç tamam

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından öğretmenlerin haklarından, sorumluluklarına kadar geniş bir yelpazede düzenlemeler içerecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun (ÖMK) bu hafta meclis gündemine geleceği açıklandı.

Öğretmene şiddete karşı önemli maddeleri içeren Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçen hafta düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin “Bu kanun metninde şu an süreç tamamlandı. Zannediyorum artık Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde komisyonlara havale edilecek diye bekliyoruz. Bir aksilik olmadan tamamlanır” dedi.

ÖMK meclise ne zaman gelecek

ÖMK NE ZAMAN MECLİSE GELDİ Mİ?

Bakan Tekin’in açıklamalarına göre ÖMK meclise geldi ve maddeleri değerlendirilmeye alındı.

ÖĞREMENLİK MESLEK KANUNU MAYIS AYINDA KONUŞULMAYA BAŞLANDI

23 Mayıs tarihinde açıklama yapan Bakan, şunları söyledi:

“Öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin cezasını artırmaya yönelik maddelerin de yer aldığı öğretmenlik meslek kanunu haftaya Meclis’e gelecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, Külliye çalışmaları sona erdi. Önümüzdeki hafta Meclis’te eğitim komisyonunda tamamlanır. Külliye’deki ilgili kurullarla koordinasyon toplantımızı Cevdet Bey ile yaptık. Redaksiyonunu yapıyoruz. Grup Başkanı imza sürecini takip edecek.”

ÖMK'da neler değişecek

ÖMK’DE NELER DEĞİŞECEK?

Kanuna göre öğretmenlerin aynı okulda en fazla 12 yıl görev yapması ve ek ders ücretlerine yüzde 15’lik zam yapılması bekleniyor.

Ayrıca öğretmene ve diğer personele yönelik “kasten yaralama, hakaret, tehdit ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında” cezaların yarı oranda artırılması öngörülüyor.

Hapis cezasının ertelenmesi hükümlerinin uygulanmaması ve özel okullarda görev yapan öğretmenlerin de şiddete maruz kaldıkları durumlarda kamu görevlisi olarak sayılmasına ilişkin düzenleme yapılması bekleniyor.

Eğitim

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir