Yunanistan Eurovision 2024 temsilcisi Marina Türkiye'ye selam yolladı, İsrailli sanatçıyı tiye aldı - Haber Jet

Yunanistan Eurovision 2024 temsilcisi Marina Türkiye’ye selam yolladı, İsrailli sanatçıyı tiye aldı

Eurovision 2024 macerası İsveç'in Malmö şehrinde 7 Mayıs'ta başladı. Katılımı tartışmalara ve tepkilere yol açan İsrail'in finale yükselmesiyle tepkiler çoğaldı. Basın toplantısında konuşan İsrail temsilcisi Eden Golan'ın konuşması sırasında Yunanistan'ın temsilcisi Marina Satti'nin yaptığı mimikler sosyal medyada gündem oldu. Ardından kendisine yöneltilen soru üzerine Türkiye hakkında olumlu düşüncelerini paylaşan Yunanistan'ın temsilcisi Marina Satti kimdir, hangi şarkıyı söylüyor, aslen nereli sorularının cevapları araştırılıyor.

2024 yılında İsveç’in Malmö şehrinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması tartışmaların odağında devam ediyor. Yarışmacılarla gerçekleştirilen basın toplantısında İsrailli Eden Golan’ın konuşması esnasında yaptığı mimiklerle konuşulan Yunanistan temsilcisi Marina Satti Türkiye’ye selam yolladığı video gündem oldu. Marina Satti’nin hayatı, müzik kariyeri, şarkıları ve aslen nereli olduğuna dair detaylar haberimizde yer alıyor.

Yarışmaya katılacak adayların belirlenmesiyle aylar öncesinden başlayan İsrail’e karşı protestolar Eurovision boyunca da alınan onca tedbire rağmen devam etti.

Eurovision’a katılan yarışmacıların birçoğu İsrail’in yarışmadaki varlığına karşı tepkilerini bir şekilde gösterirken düzenlenen basın toplantısında Yunanistan temsilcisi çok konuşulacak hareketlerde bulundu.

İsrailli Eden Golan’ın konuşması esnasında yaptığı uyku taklidi ve mimiklerle yarışmacıyı tiye aldığı görüntüler kısa sürede yayıldı.

Ardından Türkiye’den Emre Yücelen Şan Dersi kanalında çalışan Ahmet isimli birinin sorduğu “Bugün sadece Yunanistan’ı değil Balkanları ve Türkiye’yi de temsil ettiğini düşünüyoruz. Gerçekten müzik aracılığıyla birleştik. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?” sorusunu yöneltti.

Türkiye ve Balkanların ismi geçince salonda yükselen alkışlar ve Marina’nın samimi tepkileri Türkiye’deki Eurovision takipçilerinin kalbini yumuşattı.

Sözlerine teşekkür ederek başlayan Marina, Bulgaristan ve Romanya’nın da burada olmadığını belirterek selam gönderdi ve Türkiye’yi sevdiklerini söyledi.

Konuşmasında Türkiye, Yunanistan, İran, Azerbaycan’dan dinlediği müziklerinden bahsederek hocasının söylediği bir sözle kültürlerinin ortak yanına dair atıfta bulunarak “bu bölgedeki kültür ve geleneğin geçmişi, ülkelerin şu anki sınırlarından çok daha eski” olduğunu söyleyerek “kesinlikle çok şey paylaşıyoruz. Teşekkür ederim.” diyerek konuşmasını noktaladı.

X platformunda Türk Eurofanlar topluluğunda @loeymyeonie’nin paylaştığı konuşmaya dair ilgili videonun tamamı:

Yarışmaya “ZARI” isimle şarkısıyla katılan Marina’nın geleneksel ezgilerin modernize edildiği şarkısıyla içinde halayın da olduğu sahne şovunu sergiledi.

Yunanistan Eurovision Temsilcisi Marina Türkiye’ye Selam Yolladı, İsrailli Sanatçıyı Tiye Aldı

Şarkının adı Türkçe’de Zar anlamına geliyor.

MARİNA SATTİ KİMDİR?

26 Aralık 1986 yılında doğan Marina Satti, Sudanlı Arap asıllı Yunan şarkıcı ve söz yazarıdır.

Geleneksel müziği modernize ederek kendine has, karakteristik müziğini oluşturan Marina, EBU’da Avrupa Caz Orkestrası’nda yer aldı.

John F. Kennedy Center’da World Jazz Nonet’in şarkıcısı olarak sahneye çıktı.

2016 yılında YouTube’da 24 milyon fazla izlenen Koupes şarkısını yayınladı.

Yunanistan Eurovision Temsilcisi Marina Türkiye’ye Selam Yolladı, İsrailli Sanatçıyı Tiye Aldı

Editörün SeçtikleriDünya

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir