Öğrencisinin silahla vurduğu okul müdürü İbrahim Oktugan hayatını kaybetti - Haber Jet

Öğrencisinin silahla vurduğu okul müdürü İbrahim Oktugan hayatını kaybetti

17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi okulda dehşet saçtı. İstanbul'da bir lisede yabancı uyruklu öğrenci tarafından silahlı saldırıya uğrayan okul müdürü İbrahim Oktugan yaşamını yitirdi. İnfial yaratan bu acı olay sonrası hayatını kaybeden öğretmen hakkında İbrahim Oktugan kimdir, hangi okulda müdür? İbrahim Oktugan öldü mü sorularının yanıtı araştırılıyor.

Öğretmenlere ve eğitimcilere yönelik şiddet bir kez daha can aldı. Son dönemde artan öğretmenlere yönelik şiddetin en acı örneklerinden biri dün İstanbul Eyüpsultan’daki bir lisede yaşandı.

Özel lisede yabancı uyruklu bir öğrenci, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan’a  silahlı saldırıda bulundu.  Ağır yaralanan öğretmen İbrahim Oktugan, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Olayın ardından kaçan Irak asıllı olduğu bilinen 17 yaşındaki Y.K  polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Öğretmenlere yönelik şiddetin boyutunu ve acı tablosunu bir kez daha gözler önünde seren bu olay ülke gündemine otururken sosyal medyada “Eğitimde Şiddete Hayır” başlığı ile birçok paylaşım yapıldı. Eğitim-İş Sendikası 8-9 Mayıs’ta öğretmenlerin şiddete karşı okula siyah giyerek ve kokart takarak gideceklerini duyurdu.

Eyüpsultan’daki Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi’nde meydana gelen acı olayda 5 ay önce öğretmenleri ile sorun yaşadığı gerekçesiyle okuldan atılan yabancı uyruklu öğrenci dün sabah saatlerinde liseye gelerek okul müdürü İbrahim Oktugan’ı odasına girerek yanında getirdiği silahla vurdu.

Öğrencisinin silahla vurduğu okul müdürü İbrahim Oktugan hayatını kaybetti 2

İBRAHİM OKTUGAN HAYATINI KAYBETTİ

Ağır yaralı olarak Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırılan okul müdürü İbrahim Oktugan, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Irak asıllı olduğu iddia edilen öğrenci Aralık 2023 tarihinde öğretmeni ve ardından okul müdürü İbrahim Oktugan’la yaşadığı sorunlardan sonra okuldan atıldığı ortaya çıktı.

İBRAHİM OKTUGAN KİMDİR?

İbrahim Oktugan , İstanbul Eyüpsultan’daki Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi’nde okul müdürüydü.  77 yaşındaki İbrahim Oktugan, okuldan atılan 17 yaşındaki yabancı uyruklu öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Öğretmenleri ile sorun yaşadığı gerekçesiyle okuldan atılan Irak asıllı olduğu iddia edilen Y.K. okul müdürü İbrahim Oktugan’ı odasında 5 el ateş ederek silahla vurdu. Ağır yaralı olarak Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırılan İbrahim Oktugan 7 Mayıs 2024 tarihinde hayatını kaybetti.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE YAPTIĞI KONUŞMA YÜREKLERİ DAĞLADI

Okulda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan’ın öğretmenler günü konuşmasına dair görüntüleri ise izleyenlerin yüreklerini dağladı. Oktugan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yaptığı konuşmada “Öğretmenlerin beklediği tek şey vardır; saygı. Saygıda kusur etmeyeceksiniz. Öğretmenlerime hep saygı duydum, öğretmenlerime de hep saygı duyulmasını istedim, bekledim.” diye konuşmuş.

Gelecek nesillerin mimarı öğretmenler, son yıllarda öğrenciler ve veliler tarafından sözlü, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalıyor. Okulda, sınıfta ya okul dışında meydana gelen benzer olaylar nedeniyle birçok öğretmen can güvenlikleri konusunda endişeli.

Türkiye’de öğretmenlerin can güvenliğini sağlayacak yasal bir çalışmanın olmadığını dile getiren birçok eğitim sendikası öğretmene şiddet yasası çıkarılsın talebinde bulunuyor.

Ülkenin aydınlık yarınları için özveriyle çalışan yolumuzu aydınlatan öğretmenlere yönelik şiddetin son kurbanı  İbrahim Oktugan oldu. Öğrencisinin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren okul müdürü için sosyal medyada birçok başsağlığı mesajı yayınlanırken öğretmenlere yönelik ,şiddet ve saldırılar kınandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaparak başsağlığı diledi. Bakan Tekin,  okul müdürü  Oktugan’ın uğradığı “menfur saldırı” sonucu vefatını büyük bir teessürle öğrendiğini ifade etti.  Milli Eğitim Bakanı, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

Öğrencisinin silahla vurduğu okul müdürü İbrahim Oktugan hayatını kaybetti 3

“Bu elim hadiseyi kınıyor, merhum eğitimcimiz İbrahim Oktugan’a yüce Allah’tan rahmet; ailesi, öğrencileri, mesai arkadaşları ve velilerimize sabır diliyorum. Hepimizi derinden etkileyen bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması ve eğitim ortamlarının daha güvenli alanlar olması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

3. SayfaSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir