Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint Germain'i eleyerek finale yükseldi - Haber Jet

Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint Germain’i eleyerek finale yükseldi

Borussia Dortmund finale yükseldi! İki maçlık çekişmeli mücadelede Dortmund, her iki maçı da 1-0'lık skorlarla kazanarak adını finale yazdırdı. İlk maçı evinde kazanan Alman ekibi, rövanşta da deplasmanda PSG'yi mağlup ederek final biletini aldı. İşte tüm detaylar...

Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint Germain’i iki maçta da 1-0’lık skorlarla mağlup ederek finale yükseldi. İlk maçı evinde kazanan Dortmund, deplasmanda da PSG’yi geçmeyi başardı. Dortmund’un rakibini belirleyecek olan ise Real Madrid – Bayern Münih eşleşmesinin kazananı olacak.

Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint Germain'i eleyerek finale yükseldi 2

PSG – BORUSSIA DORTMUND ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİST GALİBİ BELLİ OLDU

İlk maçta Signal Iduna Park’ta oynanan karşılaşmada, Dortmund’un golünü 36. dakikada Niclas Füllkrug attı ve ev sahibi ekip sahadan galip ayrıldı. Rövanş maçında da aynı skorla PSG’yi mağlup eden Dortmund, 50. dakikada Mats Hummels’in golüyle sahadan galip ayrılarak finale yükseldi.

PSG ise turnuvaya veda etti. İki maçta da gol bulmakta zorlanan Fransız ekibi, Dortmund’un sağlam savunması karşısında istediği sonucu alamadı.

Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint Germain'i eleyerek finale yükseldi 3

BORUSSIA DORTMUND ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE FİNALDE

Borussia Dortmund’un rakibi, Real Madrid – Bayern Münih eşleşmesinin galibi olacak. Bu karşılaşmanın ardından finale çıkacak takım, Dortmund’un rakibi olacak. Finale yükselen takım, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin şampiyonunu belirlemek için mücadele edecek.

Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint Germain'i eleyerek finale yükseldi 4

PSG OYUNCUSU LUCAS HERNANDEZ EURO 2024’TE YER ALMAYACAK

Tüm bunlara ek olarak PSG’nin Fransız oyuncusu Lucas Hernandez, sakatlığı nedeniyle EURO 2024’te forma giyemeyecek. UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında sakatlanan Hernandez’in sol diz ön çapraz bağları koptuğu açıklandı. Bu sakatlık nedeniyle PSG’nin önemli oyuncularından biri olan Hernandez, EURO 2024’te takımının formasını giyemeyecek.

Borussia Dortmund’un galibiyeti, Signal Iduna Park’ta geldi. Ev sahibi ekip, iki maçta da istikrarlı bir performans sergileyerek finale yükseldi. PSG ise turnuvaya veda ederken, Dortmund taraftarlarını heyecanlandıran bir başarı elde etti. Finale kalmayı başaran Dortmund, Avrupa futbolunun en prestijli kupası için iddialı bir şekilde mücadele etmeye hazırlanıyor.

Son DakikaGündemSpor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir