İsveçli şarkıcı Eric Saade, Eurovision Şarkı Yarışması’na Filistin kefiyesi ile çıktı - Haber Jet

İsveçli şarkıcı Eric Saade, Eurovision Şarkı Yarışması’na Filistin kefiyesi ile çıktı

2024 Eurovision Şarkı Yarışması ilk yarı finaline Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade’nin, sahneye bileğinde Filistin kefiyesi ile çıkarak şarkısını seslendirmesi damga vurdu. Eurovision’da bileğine Filistin kefiyesi takan Eric Saade merak konusu olurken, Eric Saade kimdir, aslen nereli? soruları araştırılıyor.

11 Mayıs’ta düzenlenecek 2024 Eurovision Şarkı Yarışması kapsamında gerçekleştirilen ilk yarı finali dün gerçekleşti. 2024 Eurovision Şarkı Yarışması açılışına tüm yasaklamalara rağmen Filistin damgası vurdu.

Uluslararası şarkı yarışması olan Eurovision bu yıl İsveç’te düzenleniyor. 7 Mayıs itibarıyla başlayan 2024 Eurovision Şarkı yarışması ilk yarı finali açılışı dün yapıldı. Eurovision’da 2011 yılında İsveç adına yarışarak üçüncülük elde eden Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Saade dünkü 2024 Eurovision yarı finali öncesi sahneye çıktı.

Eurovision 2024 Şarkı Yarışması açılış gösterisinde İsveçli şarkıcı, Eric Khaled Saade İsrail’i protesto etmek için bileğine doladığı Filistin kefiyesi ile sahne aldı.

İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen  2024 Eurovision Şarkı yarışması  ilk yarı finali açılışında sahne alan Eric Saade şarkısını söylerken bileğinde Filistin kefiyesi vardı. Saade, şarkısını sahnede bileğine taktığı Filistin kefiyesiyle seslendirdi.

Filistin’de bir sembol olarak bilinen kareli siyah beyaz eşarp olan kefiye ile sahneye çıkan şarkıcı Saade gündeme oturdu.

ERİC SAADE KİMDİR?

İsveçli şarkıcı Eric Khaled Saade, 29 Ekim 1990 yılında doğdu. Şu anda 33 yaşında olan Saade’nin annesinin İsveçli, babası Lübnanlı olduğu biliniyor.

Şarkıcılık kariyerine İsveç’te katıldığı  bir müzik müsabakasını kazanarak adım attı.

2009 yılında  “Sleepless” isimli ilk şarkısını yayınladı.

İsveç’i Eurovision da temsil edebilmek için 2010’da “Manboy” isimli şarkısıyla yarıştı ve üçüncülük elde etti.

İsveçli şarkıcı Eric Saade, Eurovision Şarkı Yarışması’na Filistin kefiyesi ile çıktı 2

Yarışmada Filistin gösterilerinin yasaklandığı açıklanmıştı. Hatırlanacağı üzere Avrupa Yayın Birliği (EBU), bu yıl İsveç’in Malmö kentinde yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’nda davetlilerin Filistin bayrağı ile içeri alınmayacağını duyurmuştu.

Avrupa Yayın Birliğinden bir sözcü, yaptığı açıklamada, yarışmanın canlı televizyon şovu olduğunu belirterek, şu sözleri ifade etti. “Tüm sanatçılar yarışma kurallarından haberdar edilmiştir ve Eric Saade’nin etkinliğin siyasi olmayan doğasından ödün vermeyi tercih etmesinden üzüntü duyuyoruz”

İsveç Filistin Grubu, İsrail’in 11 Mayıs’ta yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’na katılımının Malmö kentinde protesto edileceğine dair duyuru yapmıştı.

İsveçli şarkıcı Eric Saade, Eurovision Şarkı Yarışması’na Filistin kefiyesi ile çıktı 3

DünyaSon Dakika

İsveçli şarkıcı Eric Saade, Eurovision Şarkı Yarışması’na Filistin kefiyesi ile çıktı” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Melike Melike

    Rusya Ukrayna savaşı yüzünden Rusya olimpiyatlar, eurovision dahil bütün etkinliklerden cancellanırken aynı uygulamanın İsrail’e yapılmadığını görmek çok acı ve üzücü.

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir