Baharı bekleyenlere müjde! Sıcaklıklar yükseliyor: 17 Mayıs hava durumu İstanbul, Ankara, İzmir! - Haber Jet

Baharı bekleyenlere müjde! Sıcaklıklar yükseliyor: 17 Mayıs hava durumu İstanbul, Ankara, İzmir!

Sıcaklıklar hafta sonuna doğru batı kesimlerde kendini göstermeye başlıyor. Ilık bahar günlerine merhaba diyeceğimiz şu günlerde 17 Mayıs Cuma hava durumu İstanbul, Ankara, İzmir şehirlerinde nasıl olacak, yağmur yağacak mı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre haberimizde yer alıyor.

17 Mayıs Cuma hava durumu, sıcaklıkların artıp artmayacağı konuları gündeme geldi. Mayıs ayını ortalamış yaz mevsimine doğru ilerlerken ılık bahar günleri kapımızı çalıyor.

17 Mayıs itibarıyla bir hafta boyunca hava sıcaklıkları, batı kesimlerden başlayarak artarak mevsim normalleri civarında seyredecek.

Güneybatı kesimlerinde ise yer yer mevsim normallerinin üstünde seyretmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde olmak üzere Sivas çevrelerinde de yerel olarak yağışlar bekleniyor.

Afrika’dan gelen tozlar Balkanlar üzerinden ülkemize girmeye hazırlanıyor. Toz taşınımı Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de etkili olacak. Bu nedenle görüş mesafesinde düşme ve hava kalitesinde azalma olabilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, toz taşınımı kaynaklı olumsuz durumlara karşı tedbirli olunması konusunda uyardı.

17 Mayıs Cuma Hava Durumu İstanbul, Ankara, İzmir!

17 MAYIS HAVA DURUMU İSTANBUL, ANKARA, İZMİR

İstanbul

Parçalı bulutlu bir hava hakim olması beklense de güneş ışıkları etkisini gösterecek. İstanbullular hafta sonunu ışıl ışıl bir günle karşılayacak. Hava sıcaklığının 22 dereceleri kadar görmesi bekleniyor.

Ankara 

Ankara’da 17 Mayıs Cuma günü parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ancak termometler 24 dereceye kadar çıkacak. Güneş ışıklarının da etkisini göstermesi gereken başkent için güzel bir bahar günü olacak.

İzmir

İzmir’de yağışlı havanın ardından cuma günü yer yer çok olmak üzere bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklığın 18 ila 31 derece arasında değiştiği İzmir’de Afrika’dan gelen tozların etkisi hissedilebilir.

Yaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir