Süs yoncası ekimi, bakımı ve fiyatları - Haber Jet

Süs yoncası ekimi, bakımı ve fiyatları

Sosyal medyada yapılan süs yoncası paylaşımı üzerine süs yoncasının ekimi ve bakımı nasıl yapılır, fiyatlarına dair konular araştırılıyor.

Süs yoncasının bakımı nasıl yapılır, tohumu nasıl ekilir konularına dair detaylar haberimizde yer alıyor.

SÜS YONCASI TOHUMU NASIL EKİLİR?

Süs yoncası veya bir diğer adıyla uyku çiçeği tohumları, bitkinin çiçeklerinden elde edilir.

Hazırlanan toprağa ekilen tohumların üst hafifçe örtülür. Çimlenmesi için nemli bir ortama ihtiyaç duyan tohumların toprak yüzeyi kurumadan sulanması gerekir. Yaklaşık 3 hafta içerisinde tohumlar filizleniyor. Süs yoncası ekimi, bakımı ve fiyatları 2

BAKIMI NASIL YAPILIR?

Süs yoncası bakımı birkaç püf noktası dışında oldukça kolaydır. Çiçeğin doğru bir konuma yerleştirilmesinin ardından, sulamanın köklere doğru ve fazla yapılmamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde fazla sulama çiçeğin solmasına neden oluyor.

Uzun süre güneşte kalmaması gereken çiçeğin, ışık gören bir yerde ve rahat gelişebilmesi için küçük bir saksının içinde olması gerekiyor.

Çiçek açması için herhangi bir dönemi olmayan süs yoncasının çiçekleri yılda iki kez açtığı söyleniyor. İki üç hafta kadar yaşayan çiçekler daha sonra dökülür ve bitkinin gelişimi çiçeklerin açmasıyla durur.

Yaprakları dökülen bitkinin temizlenmesi ile yeni çiçekler yerine açacaktır. Süs yoncası ekimi, bakımı ve fiyatları 3

SÜS YONCASI FİYATLARI

Süs yoncası fidanlarının fiyatları 120 TL’den başlıyor. Saksı halinde hazır açmış şekilde almak isterseniz internette veya çiçekçilerde fiyatları 300 TL’den başlıyor.

ÖZELLİKLERİ

Güney Afrıka ve Güney Amerika bitkisi olan süs yoncasının (oxalis), mor alacalı yaprakları vardır.

Çiçekleri lilaya çalan bir renkte açar.

Trend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir