Moda dünyasında yeni tartışma: İdrar lekeli görünümlü pantolon! 20 bin TL’lik pantolon neden yok satıyor? - Haber Jet

Moda dünyasında yeni tartışma: İdrar lekeli görünümlü pantolon! 20 bin TL’lik pantolon neden yok satıyor?

Moda endüstrisi ve lüks moda markalarının kazandırdığı tuhaf kıyafet tasarımlarına bir yenisi daha eklendi. Ünlü bir markanın idrar lekesi görünümlü desenli kot pantolonu tartışma konusu oldu. Görüntüsüyle olduğu kadar fiyat etiketiyle de şaşkına çeviren bu pantolona dair neler biliyoruz birlikte bakalım.

Üzerinde idrar lekesi varmış görünümlü bu denim pantolon tasarımı bir yanlışlık sonucu ortaya çıkmadı. Milano Moda Haftası’nda bir  markanın sonbahar/kış 2023 podyumunun açılış görünümüydü. Londra merkezli tasarım markası Sonbahar/Kış 2023 koleksiyonunda yer alan ‘idrar lekeli’ pantolonu podyumlarda görücüye çıktı.

Söz konusu kot pantolon ağ kısmındaki lekeler ile tepkilere yol açtı.

Bu alışılmadık pantolon, internet üzerinden gelen eleştiriler sonucunda “idrar lekeli kot” unvanını kazandı . Kot pantolonun üst bölgesinde koyu bir leke bulunuyor ve tasarımı gören herkes bu lekenin idrar lekesiymiş gibi göründüğünü söylüyor.

Moda dünyasında yeni tartışma: İdrar lekeli görünümlü pantolon! 20 bin TL’lik pantolon neden yok satıyor? 2

Alışılmadık bir moda trendinin sosyal medyayı ikiye bölmesi tartışmaya yol açması kaçınılmaz. Pantolonun toplumsal normlara meydan okuyan ve sınırları zorlayan alışılmadık moda trendleri silsilesi olarak kabul edenler olsa da birçok kişi “Kim bunu neden giysin ki?” görüşü etrafında toplanıyor.

KISA SÜREDE TÜM BEDENLERİ TÜKENDİ

Tuhaf tasarımı ile sosyal medya kullanıcılarının diline doladığı bu pantolonun fiyatı ise yaklaşık 20 bin TL.

İngiliz-İtalyan erkek giyim markasına ait  kot pantolonlarının stoğu şu anda internette tükenmiş durumda.

Lekeli görünümdeki pantolonun açık rengi 608 dolara satılıyor, orijinalinin fiyat etiketi ise 811 dolar. Eleştiriler ve olumsuz yorumlara rağmen satış rakamları, pantolonun yok sattığını ortaya koyuyor.

Moda dünyasında yeni tartışma: İdrar lekeli görünümlü pantolon! 20 bin TL’lik pantolon neden yok satıyor? 3

Lüks marka, pantolonu online satışa açtıktan kısa bir süre sonra pantolonun tüm bedenleri tükendi.

Moda dünyasının önde gelen marka koleksiyonlarında yer alan bazı tasarımların kısa sürede viral olmasıyla satışları patlıyor. Satış rakamları, pantolonun ne kadar popüler olduğu gerçeğini ortaya koyuyor.

Vogue Business, bu yılın başlarında pantolonun tasarlayan ünlü  markanın satışlarının 2022’den 2023’e %15 artarak 500.000 dolardan fazla olduğunu ve uluslararası satıcıların sitelerinde hayranların favorisi haline geldiğini bildirdi.

42 yaşındaki ABD’li komedyen Tim Robinson programında erkeklerin biraz dağınık oldukları gerçeğini örtbas etmelerine yardımcı olmak için pis pantolon satan bir web sitesi fikri ortaya atmıştı.

Trend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir