Fetih Suresi 29. ve Ali İmran Suresi 154. ayetlerinin faziletleri! Ne için okunur, hangi dertlere deva? - Haber Jet

Fetih Suresi 29. ve Ali İmran Suresi 154. ayetlerinin faziletleri! Ne için okunur, hangi dertlere deva?

X platformu üzerinden yapılan bir paylaşımda Fetih suresi 29. ayeti ve Ali İmran suresi 154. ayetinde Elif Ba'nın bütün harfleri bir arada bulunduğunu ve bu iki ayetin peş peşe okuyan kişinin dualarının kabul olacağına dair bir paylaşım yapıldı. Ardından ilgili ayetlerin anlamı ve faziletleri araştırılmaya başlandı.

Kur’an-ı Kerim’i okumanın pek çok fazileti ve hikmeti olduğu bilinmekte. Ayetlerin tek tek anlamı ayrı ayrı anlamı olduğu gibi bütün olarak da pek çok noktayı ele alır. Sosyal medyada @guzelljk isimli bir kullanıcının yaptığı paylaşımda Fetih Suresi 29. ayeti ve Ali İmran Suresi 154. ayeti üzerinde durularak iki ayette Elif Ba’nın bütün harflerinin bulunduğunu belirtti. Fetih Suresi 29. ayeti ve Ali İmran Suresi 154. ayetlerinin anlamları, faziletleri ve neden önemli olduğu araştırılıyor.

Fetih Suresi 29. Ayeti Ve Ali İmran Suresi 154. Ayeti

FETİH SURESİ 29. AYET ve ALİ İMRAN 154. AYET

Duaların Kur’an-ı Kerim’de geçen ayetlerle okunduğunda daha makbul olduğu biliniyor.

Fetih Suresi 29. ve Ali İmran Suresi 154. ayeti kerimelerinde Kur’an alfabesinde bulunan Elif Ba’nın bütün harflerinin bir arada olması nedeniyle pek çok sır içerdiği söyleniyor.

Bu nedenle iki ayeti vird yani Allah’a yaklaşmak için belirli zamanlarda ve belli miktarda yapılmak suretiyle zikredilmesiyle duasının ve isteklerinin kabul olacağı, sıkıntılarından kurtulacağına inanılıyor.

Diyanet İşleri Meali’ne göre Fetih Suresi 29. ayet Türkçe Meali:

Muhammed, Allah’ın Resûlüdür. Onunla beraber olanlar, inkârcılara karşı çetin, birbirlerine karşı da merhametlidirler. Onların, rükû ve secde hâlinde, Allah’tan lütuf ve hoşnutluk istediklerini görürsün. Onların secde eseri olan alametleri yüzlerindedir. İşte bu, onların Tevrat’ta ve İncil’de anlatılan durumlarıdır: Onlar filizini çıkarmış, onu kuvvetlendirmiş, kalınlaşmış, gövdesi üzerine dikilmiş, ziraatçıların hoşuna giden bir ekin gibidirler. Allah, kendileri sebebiyle inkârcıları öfkelendirmek için onları böyle sağlam ve dirençli kılar. Allah, içlerinden iman edip salih amel işleyenlere bir bağışlama ve büyük bir mükâfat vaad etmiştir.

Diyanet İşleri Meali’ne göre Alim İmran 154. ayet Türkçe Meali:

Sonra o kederin ardından (Allah) üzerinize içinizden bir kısmını örtüp bürüyen bir güven, bir uyku indirdi. Bir kısmınız da kendi canlarının kaygısına düşmüştü. Allah’a karşı cahiliye zannı gibi gerçek dışı zanda bulunuyorlar; “Bu işte bizim hiçbir dahlimiz yok” diyorlardı. De ki: “Bütün iş, Allah’ındır.” Onlar sana açıklayamadıklarını içlerinde saklıyorlar ve diyorlar ki: “Bu konuda bizim elimizde bir şey olsaydı, burada öldürülmezdik.” De ki: “Evlerinizde dahi olsaydınız, üzerlerine öldürülmesi yazılmış bulunanlar mutlaka yatacakları (öldürülecekleri) yerlere çıkıp gideceklerdi. Allah, bunu göğüslerinizdekini denemek, kalplerinizdekini arındırmak için yaptı. Allah, göğüslerin özünü (kalplerde olanı) bilir.”

TrendYaşam

Fetih Suresi 29. ve Ali İmran Suresi 154. ayetlerinin faziletleri! Ne için okunur, hangi dertlere deva?” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Derya Derya

    Çok önemli iki ayet. Anlamını kavrayarak okuyor olmak daha anlamlı olacaktır.

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir