Distopya mı, ütopya mı? Komplo teorilerindeki "Yeni Dünya Düzeni" - Haber Jet

Distopya mı, ütopya mı? Komplo teorilerindeki “Yeni Dünya Düzeni”

Monarşileri ve dini inançları yok edip totaliter tek dünya devleti kurmayı amaçlayan Yeni Dünya Düzeni ulus devletleriyle vatanseverliği sona erdirecek bir komplo teorisidir. Distopyalarda adı geçen bu kavram hakkında neler konuşuluyor?

Halk arasında Rockefeller ailesi ile özleşen İlluminati, topluluğu sayesinde hükümetleri ve zihinleri ele geçirerek Yeni Dünya Düzeni kurmayı amaçlar.

İngilizcesi “new world order” olan kavram hakkında kimi zaman, “yeni dünya düzeni insanı” diye bahsedilmesi üzerine bu kelime hakkında detaylar da merak edilir.

YENİ DÜNYA DÜZENİ NEDİR?

Komplo teorisi olarak tartışılan kavram, tek hükümdarın başkan olduğu yönetim biçimini ve inançları yok ederek belli bir ulusun coğrafi sınırları içindeki egemenliğinden meşruiyetini sağlayan yönetim şekli ulus devletleri ve vatanseverliği sonlandırarak totaliter bir dünya düzeni kurmayı amaçlar.

New World Order ne demek, Türkçesi ne?

İlluminatiye ait bir fikir olduğu belirtilen bu komplo teorisi, hükümetleri ve kuruluşları ele geçirerek Yeni Dünya Düzeni fikrini planlar.

Ülkeleri yok ederek küresel bir güç elde etmeyi amaçlayan bu komplo teorisinin asıl amacı; küreselci iktidarın, egemen-ulus devletlerin yerini alacak otoriter dünya hükümeti yok edilerek Yeni Dünya Düzeni ideolojisi, propaganda yoluyla dünyayı yönetmek için komplo kurmakta.

İLLUMİNATİ NEDİR?

Birçok şarkıda ve filmde yeri olan İlluminati sembolü (tek göz ve piramit) merak ediliyor.

Batıl inanca, önyargıya, dinin toplumlar üzerinde etkisine ve hükümetin iktidarı kötüye kullanımına karşı çıkarak 1 Mayıs 1776 tarihinde İlluminati adlı gizli ve aydın topluluğu kuruldu.

Yeni Dünya Düzeni teorisinin sahibi olan İlluminati topluluğu, monarşileri yıkmayı ve dinin topluluklar üzerinde bıraktığı etki yüzünden dini inançları yok edip totaliter bir yeni dünya düzeni kurmayı hedefler.

POPÜLER KÜLTÜRDE İLLUMİNATİ VAR MI?

Günümüzde yabancı filmlerde, dizilerde ve hatta şarkılarda çok fazla İlluminati simgesi yer alıyor. Bunlara örnek verecek olursak; Gözleri Tamamen Kapalı adlı filmde topluluğun ayinlerine göndermeler yer alıyor.

Şarkılarda ise Lady Gaga, Rihanna, Katy Perry, Jay Z, Kanye West gibi şarkıcılar kliplerinde İlluminati sembollerine fazlasıyla yer veriyor.

İLLUMİNATİ SEMBOLLERİ NELER?

Üçgen, piramit, tek göz (her yerde bizi izliyor) ve güneş her zaman İlluminati’yi hatırlatmakta.

İLLUMİNATİ SEMBOLLERİ NERELERDE VAR?

Amerikan Doları üzerinde olan piramit ve üzerindeki tek göz İlluminati’nin en yaygın bilinen sembolüdür.

Aynı zamanda birçok kilise, Mason binaları, şarkılar, Hollywood sinemasında bu simgeler bulunuyor.

TrendEditörün Seçtikleri

Distopya mı, ütopya mı? Komplo teorilerindeki “Yeni Dünya Düzeni”” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Hazal Hazal

    Çocukken şarkı kliplerine illuminatiyi aradığımız zamanlar ?

    Yanıtla
  • Cansu Cansu

    Yeni dünya düzeni black box niteliğinde

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir