TSK envanterine giren milli radarımız ALP 300-G'nin menzili ve teknik özellikleri - Haber Jet

TSK envanterine giren milli radarımız ALP 300-G’nin menzili ve teknik özellikleri

ASELSAN tarafından geliştirilen ALP 300-G Türk Silahlı Kuvvetleri için üretildi. En uzun menzile sahip olan bu radarın menzilinin kaç kilometre olduğu ve teknik özelliklerine dair konular üreticileri tarafından ayrıntılandı.

En uzun menzile sahip ALP 300-G geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmişti. Bu önemli radar sistemiyle ilgili detaylar haberimizin devamında yer almakta.

ALP 300-G ÖZELLİKLERİ

ASELSAN tarafından sınır güvenliğini sağlamak için erken ikaz radar sistemi ALP 300-G Türk Silahlı Kuvvetleri için üretildi.

Tehlikeleri erken tespit edip etkisiz hale getiren ALP 300-G, hızlı kurulum ve toparlanma özellikleriyle en donanımlı radar sistemidir.

Havadan keşif, sınır gözetleme, hava savunma sistemleri, füze sistemleri, atış kontrol ve silah tespit gibi birçok alanda erken ikaz eden en uzun menzile sahip bu sistem, 500’e yakın sayısal haberleşme yapabiliyor.

ALP 300-G, saniyede 81 DVD’nin içeriğini işleme yeteneğine sahip.

Aktif elektronik tarama kabiliyeti olan bu radar, 4 binin üzerinde gönderme ve alma yeteneğine sahip.

Durarak çalışan ALP 300-G modülünde arıza olsa bile işlemlerini devam ettirebiliyor.

Doğrulama sinyali ile güvenirliğini ve doğruluğunu kanıtlıyor. Aynı zamanda uzak erişimde haberleşmeyi sorunsuz sağlayabiliyor.

ALP 300-G TSK’YA TESLİM EDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde TSK’ya ASELSAN Gölbaşı tesislerinde tören ile teslim edilen Alp 300-G en uzun menzile sahip yerli ve milli radarımız olarak kayıtlara geçti.

TSK envanterine giren milli radarımız ALP 300-G'nin menzili ve teknik özellikleri 1

“TAŞINABİLİR ERKEN İHBAR RADAR SİSTEMLERİ ÇOK STRATEJİK BİR ÜRÜN”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii başkanı Haluk Görgün, Anadolu Ajansı’ndan alınan bilgilere göre ALP 300-G radar sisteminin önemini stratejik bir ürün diyerek vurguladı.

Özellikle havadan keşif, gözetleme, sınır gözetleme, deniz platformları, hava savunma sistemleri, füze sistemleri, arama gözetleme, atış kontrol, takip ve silah tespit alanında radar geliştirmek için yeni teknolojilerde ülkeyi üstün kılacak çalışmalar yaptıklarını belirten Görgün,

“Teslimatı gerçekleştirilen taşınabilir erken ihbar radar sistemleri çok stratejik bir ürün. Bu stratejik ürünün özellikle yerli milli üretilmesinin ve envantere kazandırılmasının ayrı bir huzuru var.” dedi.

TeknolojiEkonomi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir