Tim Cook'un yerine Apple'ın yeni CEO'su John Ternus olabilir - Haber Jet

Tim Cook’un yerine Apple’ın yeni CEO’su John Ternus olabilir

Geçtiğimiz Kasım ayında 63 yaşına giren Apple'ın CEO'su Tim Cook için emeklilik yaşı geliyor. Tim Cook'un emekli olmasının ardından Apple'ın yeni CEO'su kim olacak merak ediliyor. Gündemde 2 isim olsa da John Ternus'un yeni CEO olacağı görüşü ağır basıyor.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple’ın 1 numaralı ismi için emeklilik çanları çalıyor. CEO Tim Cook’un yerine kimin geçeceği ise ayrı bir tartışma konusu olmaya devam ediyor.

APPLE’IN YENİ CEO’SU KİM OLACAK?

ABD’li şirketlerin CEO’larını 65 yaşında emekli etme geleneği nedeniyle Tim Cook’un 2 yıl sonra emekli olacağı tahmin ediliyor.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple’ın 2 yıl sonraki muhtemel CEO değişimi ise şimdiden konuşuluyor.

En çok konuşulanlar arasında şüphesiz yeni CEO’nun kim olacağı yer alıyor.

Tim Cook’un halefi olarak 2 isim konuşuluyor. Birincisi Apple’ın şu anki COO’su Jeff Williams. 2015’ten bu yana görevde olan ve 2019’dan bu yana hem donanım hem de yazılım geliştirmeyi denetleyen Williams, CEO olabilecek potansiyelde gösteriliyor. Ancak 61 yaşında Williams’ın, Tim Cook emekli olduğunda emeklilik yaşına 2 sene kalacak olması CEO olma ihtimalini düşürüyor. Çünkü yeni Apple CEO’sunun daha uzun vadeli görevde kalabilecek birinin olacağı tahmin ediliyor.

Apple’ın CEO’su olabileceği tahmin edilen ve en ağırlık görüşe varılan isim ise Apple’ın Donanım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı John Ternus’dur. Hem CEO olabilecek yetkinliğe sahip olması ve hem de 50’nin altındaki genç yaşı ile öne çıkıyor. Ayrıca Ternus’un iş istikrarını sağlayabileceği tahmin ediliyor.

Tim Cook'un yerine Apple'ın yeni CEO'su John Ternus olabilir 1

JOHN TERNUS KİMDİR?

John Ternus, 2021’den beri Apple Inc.’in donanım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yapan ve CEO Tim Cook’a rapor veren Amerikalı bir işletme yöneticisidir.

Tim Cook'un yerine Apple'ın yeni CEO'su John Ternus olabilir 2

Teknoloji

Tim Cook’un yerine Apple’ın yeni CEO’su John Ternus olabilir” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Semih Şentürk Semih Şentürk

    Koskaca Apple CEO’su Tim Cook EYT’li mi ki yaşı beklesin ahasjaj

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir