Samsung’un Battery AI teknolojisi pil ömrünü %10 uzatacak - Haber Jet

Samsung’un Battery AI teknolojisi pil ömrünü %10 uzatacak

Samsung, yapay zeka teknolojisindeki ilerlemelerini Battery AI adı verilen yeni özellikle güçlendiriyor. Ocak ayından bu yana yapay zeka odaklı çalışmalarını sürdüren şirket, pil ömrünü artırmak için bu yeniliği geliştiriyor. Battery AI, Samsung'un önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen Galaxy S25 serisi telefonlarında kullanıcıların karşısına çıkacak.

Samsung, teknoloji dünyasında dikkat çekici bir yeniliğe imza atıyor. Ocak ayından bu yana yapay zeka konseptini sık sık gündeme getiren şirket, şimdi de Battery AI adını verdiği yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kullanıcıların telefonlarının pil ömrünü artırmayı hedefliyor.

Samsung’un Battery AI teknolojisi pil ömrünü %10 uzatacak 2

SAMSUNG YENİ BATTERY AI ÖZELLİĞİ İLE ŞAŞIRTIYOR

Samsung’un Battery AI teknolojisi, telefonların pil ömrünü %10 oranında uzatmayı vadederken, aynı zamanda yapay zeka tabanlı bir yaklaşım sunuyor. Diğer amiral gemisi telefonlarında batarya kapasitesini artırarak çözüm arayan rakiplerine karşın, Samsung tasarım açısından önemli bir değişiklik yapmadan bataryayı sabit tutmayı tercih ediyor. Ancak, Battery AI ile bu fark kapanacak gibi görünüyor.

Özellikle önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy S25 serisinde kullanıcıların karşısına çıkacak olan Battery AI, Galaxy S25, Galaxy S25+ ve Galaxy S25 Ultra modellerinde yer alacak. Bu yapay zeka özelliği sayesinde telefonun pil ömrü %10’a kadar artacak ve bunun yanında telefonun performansı da düşmeyecek.

Samsung’un Battery AI teknolojisi pil ömrünü %10 uzatacak 3

SAMSUNG BATTERY AI NASIL ÇALIŞIYOR?

Battery AI’nin çalışma prensibi, kullanıcının ihtiyaç duymadığı tüm işlemleri sonlandırarak CPU ve GPU hızını düşürmeden pil ömrünü uzatmak üzerine kurulu. Böylece, telefonun performansından ödün vermeden daha uzun süreli bir pil ömrü elde edilebilecek. Ancak, Samsung henüz bu özelliğin detaylarını açıklamamış durumda ve başka modellere gelecek mi bilinmiyor.

Samsung’un Battery AI teknolojisi pil ömrünü %10 uzatacak 4

Bu gelişme, Samsung’un teknoloji alanındaki liderliğini koruma ve kullanıcı deneyimini iyileştirme konusundaki kararlılığını gösteriyor. Battery AI gibi yenilikçi özellikler, tüketicilerin beklentilerini karşılamak ve rekabet avantajı sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

TeknolojiEditörün SeçtikleriÖne Çıkan Haberler

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir