iOS 18 güncellemesi ile iPhone yepyeni bir versiyona bürünüyor - Haber Jet

iOS 18 güncellemesi ile iPhone yepyeni bir versiyona bürünüyor

Apple'ın Haziran ayındaki büyük etkinliği WWDC24 sayılı günler kaldı. 10-14 Haziran'da gerçekleşecek etkinlikte yapay zeka özelliği olmak üzere iOS 18 güncellemesi ile iPhone'lara gelecek fotoğraftan istemediğin nesneleri kaldırma, ana ekranı çoğaltma, dinamik ada gibi özellikler telefonları yepyeni bir hale büründürüyor.

10-14 Haziran’da gerçekleşecek WWDC24 etkinliğinde yapay zeka başta olmak üzere iOS 18 ile gelecek değişikliklerin de etkinliğe damga vuracağı düşünülüyor.

iOS 18 GÜNCELLEMESİ İLE HANGİ ÖZELLİKLER GELECEK?

X (eski adıyla Twitter) platformunda @enfesiteler adlı sosyal medya kullanıcısı iOS 18 ile gelecek özellikleri videolu alarak paylaştı. İşte o özellikler:

1-) İlk olarak daha önce olan fotoğrafta nesne seçme, kopyalama ve sticker olarak ekleme özelliğine ek olarak fotoğraflarınızda istemediğiniz nesneleri tek tıkla kaldırabileceğiniz bir özellik geliyor.

2-) Ana ekranı çoğaltma yani ekranı yukardan aşağı kaydırarak seçtiğiniz sayfalar arasında kolayca geçiş yapılabilecek.

3-) FaceID ile kullanılabilecek Dinamik Ada’da dinlenen müzikler, arayan kişiler ve detaylı şarj bilgileri görülebilecek.

Dinamik Ada’ya belge atılabilecek, medya ve dosya taşıma görevi görecek.

4-) Sık kullanılan uygulamalar altta yer alan sabit uygulamalarda kaydırılarak ulaşılabilecek.

5-) Bir diğer özellikle ise Siri’nin daha gelişmiş versiyonu sunulacak.

Siri; sesli notu yazılı nota çevirmek, uzun mesaj ve bildirimleri sesli olarak özetleme, telefondaki bir dokümanın özetlenerek Not kısmına yazılması, web sitesinden özet çıkarmak ve notlarda yer alan matematiksel ifadeleri grafiğe dökeceği özelliklere sahip olacak.

6-) Kontrol merkezinden basılı tutarak değiştirilen AirPods modları ses açma tuşundan kolayca yapılabilecek.

7-) Galeride bulunan birden fazla aynı fotoğrafın tek fotoğrafta toplanabilecek.

😎 Ana ekranda witgetler ve uygulama simgeleri serbestçe yerleştirilebilecek. Uygulama simgelerinin rengi değiştirilebilecek.

9-) Son olarak Siri’de ChatGPT gibi daha duygusal tepkiler verecek. Böylece “Evet, Hayır”dan başka daha farklı tepkiler verebilecek. Siri’nin daha karmaşık görevleri algılaması ve yerine getirmesi bekleniyor.

Yapay zeka desteği ile iMessage’da yeni özellikler olacak. Yapay zeka ile yanıt önerileri, emoji oluşturma, efektler geleceği düşünülen özellikler arasında yer alıyor.

İOS 18 NE ZAMAN GELECEK?

iOS 18, ilk beta sürümü 10 Haziran’da gerçekleşecek WWDC açılış konuşmasından hemen sonra üyelere sunulacak. Ardından Temmuz ayında herkese açık bir sürümünün piyasaya sürülmesi beklenmekte.

İOS 18 SÜRÜMÜ HANGİ TELEFONLARA GELECEK?

iOS 18, iPhone XR ve iPhone XS gibi eski modellerinde bulunduğu iOS 17’nin desteklendiği bütün i iPhone’larla uyumlu olacak.

Teknoloji

iOS 18 güncellemesi ile iPhone yepyeni bir versiyona bürünüyor” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Hacer Hacer

    iOS 18 güncellemesi hangi telefonlara gelecek?

    Yanıtla
  • Fatma Fatma

    iOS 18 sürümü ne zaman gelecek bekliyorum. Siri’nin görevlerini merak ediyorum.

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir