Google’ın yeni yapay zeka modeli Veo, metinden 1 dakikayı aşan yüksek kaliteli 1080p videolar üretebilecek - Haber Jet

Google’ın yeni yapay zeka modeli Veo, metinden 1 dakikayı aşan yüksek kaliteli 1080p videolar üretebilecek

Google, metinden videolar oluşturan yeni yapay zekası Veo'yu tanıttı. Yapay zeka destekli yeni video modeli Veo yeni bir dönemi başlatırken Sora ile olan rekabette bir adım öne geçmeye hazırlanıyor. Teknoloji devi Google tanıttığı yeni nesil yapay zeka aracı Veo 60 saniyeden uzun yüksek kalitede videolar üretebilecek.

Google’ın yeni video yapay zeka teknolojisi Sora ile rekabetinde yeni bir perde açıyor.  Yapay zeka teknolojilerindeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden teknoloji devi bu alanda kritik bir adım attı.

Google, son birkaç yıl içindeki Phenaki ve Imagen Video, Lumiere gibi  video üretim modellerine yenisini ekledi .

Yeni nesil yapay zeka araçlarını tanıtan Google yüksek çözünürlüklü video üretebilen en gelişmiş modeli Veo ile teknoloji dünyasında heyecanı bir üst noktaya taşıdı. Google, Veo’nun gerçek dünya fiziklerini simüle edebilme, yüksek çözünürlükte çıktılar elde edebilme kapasitesi onu bir önceki yapay zeka teknolojilerinden ayırıyor.

Sora’ya rakip gösterilen Veo, Google’ın bugüne kadarki en yetenekli video oluşturma modeli olma unvanına sahip.

Bir dakikayı aşan, yüksek kaliteli 1080p videolar üretebiliyor ayrıca kullanıcılara görsel ve sinematik anlamda geniş yelpaze sunuyor.

Veo’yu vazgeçilmez yapacak özelliklerden biri de de doğal dili ileri düzeyde anlayabilme yeteneği. Veo, kullanıcının uzun komutlardaki ayrıntıları doğru bir şekilde yansıtabilme kabiliyeti  ile bu alanda rakiplerini elemeye hazırlanıyor. Ayrıca görüntülerde hedeflenen tonu yakalayabilmesi onu cazip kılan bir başka özelliği.

Bir manzaranın havadan çekimi gibi sinematik terimleri anlayarak  tutarlı ve bütünlüklü çekimler oluşturabilme imkanı Veo ile hayatımıza giriyor.

Google’ın Yeni Yapay Zeka Modeli Veo, Metinden 1 Dakikayı Aşan Yüksek Kaliteli 1080p Videolar üretebilecek

Google DeepMind’ın CEO’su Demis Hassabis, ek komutlar kullanılarak video sonuçlarının iyileştirilebileceğini Veo’nun daha uzun sahneler üretme yetenekleri üzerinde çalıştıklarının sinyalini verdi.

Veo, insanlar, hayvanlar ve nesnelerin çekimler süresince gerçekçi bir şekilde hareket etmesini sağlıyor.

Google AI video oluşturma modeli Veo çok sayıda alternatifli görsel ve sinematik stilleri destekleyerek film yapımcılarını cezbedeceğe benziyor.

Teknoloji devi Google’ın paylaştığı yapay zeka videolarının üretimi için yazılan metinlerden birinde “Birçok benekli denizanası suyun altında titreşiyor. Vücutları şeffaf ve okyanusun derinliklerinde parlıyor.” yazılarak komut verildi. İşte o videodan bir görüntü.

Google’ın Yeni Yapay Zeka Modeli Veo, Metinden 1 Dakikayı Aşan Yüksek Kaliteli 1080p Videolar üretebilecek

Bazı Veo özellikleri, önümüzdeki haftalarda özel bir ön izlemede sunulacak. Veo’nun ne zaman kullanıcılarının deneyimine sunulacağı bilinmiyor. Teknoloji tutkunlarının bu yapay zeka aracını deneyimlemek için biraz beklemesi gerekiyor çünkü Google, modeli deneyimlemek için öncelikli olarak belirli film yapımcıları davet edecek.

Öte yandan bazı Veo yeteneklerinin ilerleyen süreçte YouTube Shorts’a eklenmesi planlanıyor.

Yapay zeka savaşları gittikçe kızışırken Google yeni yapay zeka modeli Veo’nun, Open AI’nın video oluşturma modeli ile rekabetinin nasıl sonuçlar doğuracağı merak ediliyor.

TeknolojiSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir