Ziraat Türkiye Kupası’nı alan takımın Avrupa’da nereye gideceği belli oldu - Haber Jet

Ziraat Türkiye Kupası’nı alan takımın Avrupa’da nereye gideceği belli oldu

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası finali Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak. 23 Mayıs Perşembe günü oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinde kupayı kazanan takım gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek.

2023-24 sezonu Ziraat Türkiye Kupası, heyecan dolu mücadeleler ile geçti. Finale Türkiye’nin dört büyükleri arasında yer alan Beşiktaş ile Trabzonspor takımları kaldı. Bir takım kupanın sahibi olacak ve gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazanacak.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI’NI KAZANAN NEREYE GİDER?

Bu sene Ziraat Türkiye Kupası’nda finale Beşiktaş ile Trabzonspor kaldı. Finalde kupayı kazanan takım gelecek sezon için Avrupa Ligi biletin alacak.

Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan takımın gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’ne mi yoksa UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne mi gideceği konusu genellikle ZTK’yı alan takımlara ilişkin en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır.

2023-24 sezonu yani bu sezon Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek.

Eğer Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan takım Süper Lig’i 3. sırada tamamlarsa ligde 4. olan takım UEFA Avrupa Ligi’ne, 5. olan takım ise UEFA Avrupa Ligi Konferans Ligi’ne gidecek.

Şu anda Trabzonspor Süper Lig’i 3. sırada tamamlamayı garantilemiş durumda. Beşiktaş ise 5. sırada yer alıyor. Ancak Beşiktaş’ın ligin son haftasında maç sonucuna göre 4. sırada ligi tamamlama ihtimali var. Eğer lig şu anki sıralama ile biterse ve Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanırsa; gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’nin ilk temsilcisi olarak Trabzonspor gidecek. 4. sırada yer alan Başakşehir UEFA Avrupa Ligi’ndeki ikinci temsilcimiz olacak. 5. sırada tamamlayan Beşiktaş ise UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne gitmeye hak kazanacak.

Şayet Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanırsa; siyah-beyazlılar gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk temsilcimiz olacak. UEFA Avrupa Ligi’ndeki ikinci temsilcimiz ise Süper Lig’i 3. sırada tamamlayan Trabzonspor olacak. 4. sırada yer alan Başakşehir ise gelecek sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele edecek.

BEŞİKTAŞ SÜPER LİG’İ 3. BİTİRİRSE KİMLER AVRUPA’DA NEREYE GİDER?

Eğer Beşiktaş son hafta 3. sıraya yükselir ve ligi bu pozisyonda bitirirse gelecek sezon Avrupa’ya gidecek takımlar şu şekilde belirlenir:

Ziraat Türkiye Kupası’nı Beşiktaş’ın kazandığını varsayarsak; Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek ilk temsilcimiz olur. Süper Lig’i 3. sırada bitiren Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi’ndeki ikinci temsilcimiz olur ve 5. sıradaki Başakşehir Konferans Ligi’ne gider.

ZTK'yı alan nereye gider?

Ziraat Türkiye Kupası’nı Trabzonspor’un kazandığını varsayarsak; Trabzonspor gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk temsilcimiz olur. Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi’ndeki ikinci temsilcimiz olur. Süper Lig’i 5. sırada tamamlayan Başakşehir ise Konferans Ligi’ne gitmeye hak kazanır.

ZTK'yı kazanan nereye gider?

Ziraat Türkiye Kupası’nı kim kazanırsa kazansın ve yine aynı şekilde Süper Lig’de ilk 5 sıralaması ne olursa olsun hem Beşiktaş hem Trabzonspor hem de Başakşehir gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazanmış olacak.

Spor

Ziraat Türkiye Kupası’nı alan takımın Avrupa’da nereye gideceği belli oldu” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Demet Demet

    ZTK’yı kazanan takım gelecek sezon Avrupa Ligi’ne gidecekmiş.. umarım Beşiktaş kazanır

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir