Türkiye, Paris Olimpiyatlarına 13 dalda 65 sporcu ile katılacak - Haber Jet

Türkiye, Paris Olimpiyatlarına 13 dalda 65 sporcu ile katılacak

16 Nisan'da Atina'da yakılan Olimpiyat ateşinin Pire limanından ayrılarak Fransa'ya doğru yola çıkmasının ardından 2024 Paris Olimpiyatlarına geri sayım başladı. Filenin Sultanları'nın olimpiyat heyecanı için gün sayarken Türkiye'den olimpiyatlara hangi branşlarda kaç oyuncu katılacağı araştırılıyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin paylaştığı son bilgilere göre Paris Olimpiyatlarına katılacak branşların ve sporcuların sayısı belli oldu.

16 Nisan’da Atina’da yakılan Olimpiyat ateşi, 8 Mayıs’ta Marsilya’ya ardından 26 Mayıs’ta Paris’e varmasıyla olimpiyatlar resmi olarak başlayacak.

OLİMPİYATLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

26 Temmuz – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında 10 bin 500 sporcu 32 spor dalında yarışacak.

Ardından Paralimpik Oyunları 28 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Paris yaklaşık iki ay boyunca olimpiyat heyecanı yaşayacak.  Türkiye, Paris Olimpiyatlarına 13 dalda 65 sporcu ile katılacak 2

15 MİLYONDAN FAZLA TURİST GELEBİLİR

Olimpiyatların düzenlendiği şehirler dünyanın dört bir yanından sporseverler tarafından ziyaret ediliyor. Paris’te bulunan Stada de France’te yapılacak olan spor etkinliklerine 15 milyondan fazla turistin gelmesi bekleniyor.

Break dans, kaykay, dalga sörfü, ve spor tırmanışı dahil 32 spor dalında atletizm müsabakaları düzenlenecek.

TÜRKİYE’DEN 13 DALDA 65 SPORCU OLİMPİYAT’TA

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Olimpiyatlara gitmesi kesinleşen sporcuların listesini yayımladı.

Listeye göre Türkiye 13 dalda 65 sporcu ile Paris’te olacak.

Bireysel dalların yanı sıra takım olarak A Milli Kadın Voleybol Takımı olacak.

Atıcılık, atletizm, bisiklet yol, boks, cimnastik artistik, güreş, halter, okçuluk, taekwondo, voleybol takımı, yüzme, yelken branşlarında yarışacak. Türkiye, Paris Olimpiyatlarına 13 dalda 65 sporcu ile katılacak 3

RUSYA VE BELARUS OLİMPİYATLARDA YOK, İSRAİL KATILACAK

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ve Belarus’un da Rusya’ya verdiği destek nedeniyle iki ülkenin olimpiyatlara katılması izin verilmeyecek.

Ancak ülkenin sporcuları tarafsız sporcular olarak müsabakalara katılabiliyor ancak açılış törenine katılamayacaklar, kazanmaları halinde ise milli marşları çalınmayacak.

İsrail’in de Gazze’ye olan saldırıları nedeniyle olimpiyatlardan yasaklanması gerektiği talep edilse de Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, İsrail’in olimpiyatlara katılmasını onayladı.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir