EURO 2024 kadrosundan çıkarılan Can Uzun'un futbol kariyeri - Haber Jet

EURO 2024 kadrosundan çıkarılan Can Uzun’un futbol kariyeri

A Milli Futbol Takımı EURO 2024 nihai kadrosu açıklandı. Milli Takım kadrosundan çıkarılan Can Uzun ise sosyal medya hesabından "hayal kırıklığına uğradım" açıklamasında bulundu. 18 yaşındaki Almanya doğumlu Uzun, Almanya 2. Lig'de forma giyiyor.

18 yaşındaki Can Uzun 26 kişilik EURO 2024 nihai kadrosunda kendisine yer bulamadı. Kadronun açıklanmasının ardından açıklama yapan Uzun, A Milli Takım formasını ilk olarak 22 Mart’ta gerçekleşen Macaristan ile oynanan hazırlık maçında giymişti.

CAN UZUN: HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM

Nihai kadrodan çıkarıldığını öğrendikten sonra Instagram hesabı üzerinden açıklama yapan Uzun, iyi bir sezon geçirmesinin ardından kadrodan çıkarılmasını hayal kırıklığı olarak değerlendirdi.

“Bu kararı anlayamıyorum ama saygı göstereceğim” diyen uzun gelecek sezona yoğun bir şekilde hazırlanmaya başlayacağını belirtti.

Takıma Avrupa Şampiyonası’nda başarı dileklerini ileten genç sporcu, “2026 Dünya Kupası’nda yer almak ve oynamak için elimden gelen her şeyi yapacağım, bu benim hedefim!” sözleriyle Türkiye’ye verdiği sözü tutacağını belirtti.

Euro 2024 Kadrosundan çıkarılan Can Uzun’un Futbol kariyeri

CAN UZUN KİMDİR?

11 Kasım 2005 yılında Almanya’da doğan Can Yılmaz Uzun, orta saha pozisyonunda görev yapmakta.

Kariyerine Nürnberg altyapısında başlayan isim, 2023-2024 sezonunda A takıma yükseldi.

Geçtiğimiz sezon 2. Budesliga’da 21 karşılaşmada forma giydi ve 12 gol attı.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir