Ay-yıldızlı formanın en genç temsilcisi Can Uzun: "Forvet oynamak istemiyorum" - Haber Jet

Ay-yıldızlı formanın en genç temsilcisi Can Uzun: “Forvet oynamak istemiyorum”

Avrupa Futbol Şampiyonası bu yıl Almanya'nın 10 farklı şehrinde düzenlenecek. F Grubu'nda yer alan Ay yıldızlıların aday kadrosu içinde bulunan Can Uzun turnuva öncesinde açıklama yaptı. Açıklamasında sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Enes Ünal hakkında da açıklama yaptı.

Almanya’nın ev sahipliği yapacağı 2024 Avrupa Şampiyonası’nda (EURO 2024) A Milli Futbol Takımı’nın rakipleri Gürcistan, Portekiz ve Çekya olmuştu.

14 Haziran Cuma günü Almanya’nın Münih şehrinde başlayacak olan turnuvada Ay-yıldızlıların aday kadrosu da açıklanmıştı.

Açıklanan kadroda yer alan takımın en genç oyuncularından biri olan Can Uzun turnuva öncesi açıklama yaptı.

Türkiye Gazetesi’nden Ferhat Kızıltaş’a verdiği röportajda turnuva için heyecanlı olduğunu ve baskı altında çalışmaya alışık olduğunu belirtti.

Genç ve yetenekli bir takıma sahip olduklarını belirten Can Uzun, “Çok çalışarak en iyisini yapabiliriz. Neler yapabileceğimizi şu an ön göremiyoruz” dedi.

Takımda özellikle Hakan Çalhanoğlu’ndan tavsiye aldığını belirten genç yetenek başarı konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

“Hiç bir şeye söz vermeyiz ama sadece çok çalışarak hedeflerimize ulaşabileceğimizin farkındayız. Futbolun da güzelliği bunun altında yatıyor. Çünkü çok iyi bir oyuncu ve takım olabilirsiniz ama en kötü takıma da yenilebilirsiniz.”

can uzun hangi pozisyonda oynuyor

ROL MODELİ EFSANE İSİM!

Futboldaki rol modelini de röportajda belirten başarılı futbolcu “Benim rol modelim hep Lionel Messi” ifadelerini kullandı.

Bu sene iyi bir sezon geçirdiğini ifade eden genç yetenek, 8, 9 ve 10 numaralı pozisyonlarda oynayabildiğini belirtti.

KANAT OYNAMAYI TERCİH EDERİM

Milli Takım’ın kadrosunda yer alan Enes Ünal sakatlığının ardından kadrodan ayrıldı.

Bu durumda Can Uzun’un ise turnuvada forvet oynama fırsatı eline geçti.

Konu ile ilgili açıklama yapan başarılı futbolcu şu ifadeleri kullandı:

“Enes Ünal’ın sakatlık haberini almak bizi gerçekten çok üzdü. Kendisine geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Umarım kısa sürede toplarlar. Hocamız son kararı verecek. Nerede şans verirse sonuna kadar gayret edeceğim. Yine de bana sormak gerekirse de forvet pozisyonunda oynamayı çok tercih etmem. Ben daha çok topu ayağıma alıp, çalım atıp, kanat oynamayı tercih ederim. Ben çocukken orta sahada oynamaya başladım, sonra da sol pozisyonuna geçtim. Nasıl bir görev gelirse gelsin en iyisini yapacağım.”

can uzun hangi takımda oynuyor

CAN UZUN HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?

Can Uzun, Almanya’nın ikinci ligi olan Bundesliga 2’de mücadele eden Nürnberg takımında forma giyiyor.

2023-2024 sezonunda toplam 32 maça çıkan başarılı futbolcu genç yaşına rağmen 19 gol ve 4 asist katkısı yaptı.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir