5 ⁠kez yılın menajeri seçildi! Premier Lig’in yıldızı Pep Guardiola’nın hayatı ve kariyeri - Haber Jet

5 ⁠kez yılın menajeri seçildi! Premier Lig’in yıldızı Pep Guardiola’nın hayatı ve kariyeri

Beşinci kez yılın menajeri seçilen Pep Guardiola yine şaşırtmadı! Başarılı İspanyol teknik direktör kariyerinde zirveyi oynuyor!

Enlerde yer alan teknik direktör, yine ayakta alkışlanacak bir başarıya daha imza attı! 18 Ocak 1971’de Santpedor’da doğan Pep Guardiola futbol kariyerine Gimnastic de Manresa takımında başladı. 1990 yılında Barcelona’nın A takımında toplamda 263 lig maçına çıktı. 2001’de Barcelona’dan ayrıldıktan sonra Brescia Calcio ve AS Roma’da oynadı, ardından Katar’da El-Ehli ve Meksika’da Dorados de Sinaloa’da futbolculuk kariyerini noktaladı.

2007’de Barcelona B takımının başına geçen Guardiola, başarılı bir sezonun ardından Barcelona’nın A takımının teknik direktörü oldu. İlk sezonunda La Liga, Copa del Rey ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak tarih yazdı. Guardiola’nın takımı Avrupa’nın en prestijli kupalarını kazanarak İspanyol futbolunda bir dönüm noktası yarattı.

Oran 40 Milyonu Aştı! Dijital Göçebe Vizesi Nedir?Pep Guardiola Barcelona’daki başarısının ardından Bayern Münih’in başına geçti. Bayern’de de lig ve kupa şampiyonlukları yaşadı, ancak Şampiyonlar Ligi’nde istediği başarıyı elde edemedi. 2016 yılında Manchester City’nin teknik direktörü olarak göreve başladı ve burada da Premier Lig’de büyük başarılar elde etti.

Oran 40 Milyonu Aştı! Dijital Göçebe Vizesi Nedir?Manchester City ile hızlı bir başarı elde eden Guardiola ilk sezonunda bazı zorluklar yaşasa da kısa sürede takımını Premier Lig’in zirvesine taşımış oldu. 2017-2018 sezonunda Premier Lig’i rekor puanla kazanan Manchester City Guardiola’nın liderliğinde futbolun en iyi performanslarından birini sergiledi.

Pep Guardiola Manchester City ile birçok lig ve kupa zaferi yaşadı. Ayrıca oyun anlayışıyla Premier Lig’e de bu noktada damgasını vurdu.

Oran 40 Milyonu Aştı! Dijital Göçebe Vizesi Nedir?Öte yandan Guardiola’nın futbol felsefesi, topa sahip olma ve pres yapma üzerine kurulu. Taktiksel zekası ve oyuncularla kurduğu güçlü bağ, onu modern futbolun en başarılı teknik direktörlerinden biri yapıyor. Guardiola, kariyeri boyunca 5. kez Premier Lig’de yılın menajeri seçilerek başarılarını taçlandırdı.

Oran 40 Milyonu Aştı! Dijital Göçebe Vizesi Nedir?Pep Guardiola’nın tekrar tekrar yılın menajeri seçilmesi, onun taktik zekası, liderlik yetenekleri ve yenilikçi futbol anlayışının meyvesini verdiğini göstermiş oldu. Manchester City hem hücum hem de savunmada gösterdiği üstün performansla da ligde dikkat çekiyordu. Doğal olarak Pep Guardiola’nın bu başarısı Premier Lig’de aynı ödülü en çok kazanan menajer olmasını sağladı.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir