İYİ Parti Grup Başkanvekilliklerine Turhan Çömez ve Buğra Kavuncu seçildi - Haber Jet

İYİ Parti Grup Başkanvekilliklerine Turhan Çömez ve Buğra Kavuncu seçildi

İYİ Parti, Grup Başkanvekillikleri için gerçekleştirdiği seçimde Turhan Çömez ve Mehmet Saltuk Buğra Kavuncu'yu yeni Grup Başkanvekilleri olarak belirledi. Bu önemli gelişme, partinin genel yapılanması ve liderlik kadrosundaki değişimle birlikte geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun liderliğindeki partinin yönetim kadrosu, önemli değişikliklere gitti. Parti, Genel İdare Kurulu toplantısı sonrasında yeni Başkanlık Divanı üyelerini duyurdu. Bu yeni yapıda milliyetçi figürlere daha fazla ağırlık verildiği görüldü.

Yapılan açıklamaya göre, Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, Genel Sekreter olarak atanırken, parti sözcülüğü pozisyonu kaldırıldı ve bu görev Genel Sekreter’e verildi. Kurultay öncesi Siyasi İşler Başkanlığı görevine ise, partinin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz getirildi. Diğer önemli pozisyonlarda Hasan Toktaş Teşkilat Başkanlığı’na, Ersin Beyaz Mali İşler Başkanlığı’na atanırken, Tarım Politikaları Başkanlığı birimi de kuruldu ve bu birimin başına Tolga Akalın’a yakınlığı ile bilinen Kadir Ulusoy getirildi.

İYİ Parti Grup Başkanvekilliklerine Turhan Çömez ve Buğra Kavuncu seçildi 2

Önceki yönetimden sadece 4 isim görevine devam ederken, Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hakan Şeref Olgun, Ayyüce Türkeş Taş, Selcan Taşcı Hamşioğlu ve Şükrü Kuleyin, Başkanlık Divanı’nda yerlerini korudular. Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanlığı ise Ümit Özlale’ye verildi.

İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLLİKLERİ SEÇİLDİ

Bu değişimlerin ardından İYİ Parti’de Grup Başkanvekillikleri için seçim yapıldı. İstanbul Milletvekili Mehmet Saltuk Buğra Kavuncu ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, yeni Grup Başkanvekilleri olarak seçildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, “Partimizin boş bulunan iki Grup Başkanvekilliği için seçim yapıldı. İYİ Parti Başkanı başkanlığında toplanan İYİ parti Grubunda iki adayımız vardı. Sonuç olarak İstanbul milletvekilimiz Mehmet Saltuk Buğra Kavuncu ve Balıkesir milletvekili Turhan Çömez Grup Başkanvekilliklerine seçilmiştir” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Grup Başkanvekilliklerine Turhan Çömez ve Buğra Kavuncu seçildi 3

Bu gelişmeler, İYİ Parti’nin iç dinamikleri ve parlamentodaki temsil gücü açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Turhan Çömez ve Mehmet Saltuk Buğra Kavuncu’nun yeni görevlerinde başarıyla hizmet etmeleri bekleniyor.

Son DakikaGündemPolitika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir