İstanbul'da 16 Mayıs'ta başlayacak ücretsiz HPV aşısı uygulaması için gereken şartlar - Haber Jet

İstanbul’da 16 Mayıs’ta başlayacak ücretsiz HPV aşısı uygulaması için gereken şartlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulamasının 16 Mayıs itibariyle başlayacağını duyurdu. Kimler ücretsiz HPV aşısı olabiliyor? HPV başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

İstanbul’da sağlık hizmetlerine bir yenisi daha ekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Mayıs itibariyle başlayacak olan ücretsiz HPV aşısı uygulamasını duyurdu. HPV (Human Papillomavirus) virüsü özellikle rahim ağzı kanseri gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir virüs türü olarak biliniyor. İstanbul’da bu aşı sayesinde özellikle risk altındaki gençlerin sağlık güvencesinin artırılması hedefleniyor. İşte ücretsiz HPV aşısı için gereken şartlara ve önlemlere dair ayrıntılar…

İstanbul’da 16 Mayıs’ta Başlayacak ücretsiz Hpv Aşısı Uygulaması Için Gereken şartlar

İSTANBULLULAR ÜCRETSİZ HPV AŞISI OLACAK

Başkan İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sözümüzü tutuyoruz. Ücretsiz HPV aşısı uygulamasına başlıyoruz. Ülkemizde HPV kaynaklı kanser vakaları artma eğiliminde. Aşının elimize ulaşan ilk dozları için başvuruları almaya başlıyoruz.” ifadeleri dikkat çekti. Bu adımın toplum sağlığının korunması ve kanser gibi önemli hastalıkların önlenmesi adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.

İstanbul’da 16 Mayıs’ta Başlayacak ücretsiz Hpv Aşısı Uygulaması Için Gereken şartlar

HPV AŞISI İÇİN BAŞVURU FORMU DOLDURULMASI GEREKİYOR

Aşı uygulamasından faydalanmak isteyen 9-26 yaş aralığındaki vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesinde bulunan “HPV AŞI UYGULAMASI PROJESİ BAŞVURU FORMU” aracılığıyla başvuru yapabilecekler. Bu sayede İstanbul’da yaşayan gençlerin ve ailelerinin, HPV virüsüne karşı korunma imkanı artırılmış olacak. Öte yandan başvuruların online olarak yapılabilmesi, pandemi koşullarında güvenli bir şekilde hizmetin sunulmasına da katkı sağlayacak.

İstanbul’da 16 Mayıs’ta Başlayacak ücretsiz Hpv Aşısı Uygulaması Için Gereken şartlar

ÜCRETSİZ HPV AŞISI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR BELİRTİLDİ

HPV aşısı duyurusunun ardından ”Kimler ücretsiz HPV aşısı olabilir?” sorusu vatandaşlar tarafından sıkça soruldu. Ücretsiz HPV aşısı olmak için gerekli olan şartlar İBB başvuru formunda detaylı bir biçimde belirtildi. Ayrıca buna ek olarak Ekrem İmamoğlu da yaptığı paylaşımla tüm detayları sosyal medyadan duyurdu.

İstanbul’da 16 Mayıs’ta Başlayacak ücretsiz Hpv Aşısı Uygulaması Için Gereken şartlar

İstanbul’da başlatılacak olan ücretsiz HPV aşısı uygulaması, sağlık alanında yapılan önemli yatırımlardan biri olarak öne çıkıyor. Bu uygulamanın toplum sağlığının korunması ve genç nesillerin geleceğinin güvence altına alınması adına önemli bir adım olduğu da açık.

Son DakikaGündemSağlıkYaşam

İstanbul’da 16 Mayıs’ta başlayacak ücretsiz HPV aşısı uygulaması için gereken şartlar” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Meltem Meltem

    Sağlıkta her şeyin ücretsiz olması gerek ama ilaçlar vs oldukça pahalı örneğin bu aşının 3 dozu 9 bin civarlarında

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir