Bant daraltma cezasına ramak kalmıştı! X (Twitter) Türkiye’ye temsilci atadı - Haber Jet

Bant daraltma cezasına ramak kalmıştı! X (Twitter) Türkiye’ye temsilci atadı

X (Twitter) uzun süredir beklenen adımını attı ve Türkiye'ye bir temsilci atama kararı aldı! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklama ile bu önemli gelişme kamuoyuna duyuruldu. Bakan Uraloğlu X'in Türkiye'de ofis açmasının ve temsilci atamasının önceden belirlenen sürenin hemen öncesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Türkiye’de faaliyet gösteren sosyal medya platformu X uzun süredir beklenen adımını attı ve ülkeye bir temsilci atadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bu önemli gelişmeyi kamuoyuna duyurdu.

Bakan Uraloğlu X’in Türkiye’de ofis açmasının ve temsilci atamasının önceden belirlenen sürenin hemen öncesinde gerçekleştiğini belirtti.

Bant Daraltma Cezasına Ramak Kalmıştı! X (twitter) Türkiye’ye Temsilci Atadı

X Türkiye’den kalkacak mı?

X’in temsilci atamaması durumunda bant daraltma cezasının uygulanabileceği konusunda yapılan uyarılar sonunda olumlu bir sonuç verdi. Türkiye’deki yasal düzenlemelere uyum sağlamak adına yapılan bu hamle sosyal medya platformu X’in ülke içindeki faaliyetlerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Bant Daraltma Cezasına Ramak Kalmıştı! X (twitter) Türkiye’ye Temsilci AtadıGeçtiğimiz aylarda yaşanan süreçte X’e yönelik reklam yasağı gibi ek önlemler alınmıştı. Fakat platformun Türkiye’de bir temsilcilik açmasıyla birlikte bu yaptırımların kaldırılıp kaldırılmayacağı da merak konusu oldu.

Bant Daraltma Cezasına Ramak Kalmıştı! X (twitter) Türkiye’ye Temsilci AtadıX geri adım attı, temsilcilik açarak temsilci atadı!

Uraloğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “X’in Türkiye’de temsilci atamaması durumunda bant daraltma gibi ciddi adımların gündeme gelebileceğini ifade etmiştik. Ancak şimdi bu adımın atıldığını görmek bizleri memnun ediyor. Bundan sonraki süreçte ise Türkiye’deki yasal çerçeveye uyum sağlayacak adımların detayları üzerinde çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Bant Daraltma Cezasına Ramak Kalmıştı! X (twitter) Türkiye’ye Temsilci AtadıTürkiye’de temsilcilik açılmasıyla birlikte X’in yerel düzenleyici kurumlarla daha yakın ilişki kurması ve kullanıcılarının güvenliğini sağlaması hedefleniyor. Bu geri atılan adımın Türkiye’deki diğer sosyal medya platformlarının da benzer faaliyetler göstermesi konusunda da bir örnek oluşturması bekleniyor.

Son DakikaGündemTeknoloji

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir