7 saat süren İstanbul-Sivas YHT seferleri bugün başladı - Haber Jet

7 saat süren İstanbul-Sivas YHT seferleri bugün başladı

İstanbul ve Sivas aralığında sıklıkla seyahat eden vatandaşları sevindiren haber geldi. Bugün itibarıyla İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı. Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlamasıyla beraber süre 7 saate indi.

Bugün Söğütlüçeşme’den başlayan seferlerin açılışına birçok isim katıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın ve AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler’in yanı sıra bazı AK Parti milletvekilleri de törende yer aldı.

483 yolcu kapasitesi olan tren, 08.40’ta yola çıktı ve 15.58’de Sivas’ta durması bekleniyor.

Yeni hızlı tren seferi sayesinde İstanbul-Sivas seferi 7 saat 18 dakika olurken Sivas-İstanbul seferi ise 7 saat 8 dakikaya indi.

Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik ise trenin durakları arasında yer alıyor.

7 saat süren İstanbul-Sivas YHT seferleri bugün başladı 2

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz açılışta şu sözleri söyledi:

“2002-2023 yılları arasında ülkemizde demir yollarında ciddi yatırımlar, iyileştirme, yenileme ve kalkınma hamlelerini gerçekleştirdik. Ana yurdumuzun demir ağlarla örülmesi vizyonuna sahip çıktık. 22 yıl içinde demir yollarına 57 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik. Demir yollarımızı tamamen elden geçirdik ve yeniledik. 2002’de 10 bin 948 kilometre olan hat uzunluğumuzu 13 bin 919 kilometreye yükselttik, 2 bin 251 kilometre hızlı tren hattı inşa ettik. Ülkemizi yarım asırlık hayalimiz olan yüksek hızlı tren işletmeciliğiyle tanıştırdık ve Avrupa’da 6’ncı, dünyada da 8’inci hızlı tren işletmeciliği yaptık.”

BİLET FİYATLARI DA BELLİ OLDU

Bugün itibarıyla başlayan İstanbul – Sivas YHT ekonomi sınıfında biletler 905 TL olurken Business fiyatları 1360 TL oldu.

Son Dakika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir