Suda inovatif boyut: Hidrojenli suyun faydaları nelerdir? - Haber Jet

Suda inovatif boyut: Hidrojenli suyun faydaları nelerdir?

Normal suya eklenen ekstra hidrojen ile elde edilen hidrojenli sular son dönemde şık ambalajlarıyla satışa sunulmaya başladı. Antioksidan özelliği ile öne çıkan hidrojenli suyun sağlık açısından faydalı olup olmadığı gündeme geldi. Hidrojenli su nedir merak konusu olurken düzenli tüketiminde hidrojenli suyun faydaları var mıdır araştırılıyor.

Hayatımızın en temel ve hayati ögelerinden biri olan su vücudumuzun yaklaşık %70’ini oluşturuyor. Bu nedenle hayati fonksiyonlarımızın düzgün çalışması için gün içinde yeterince su içmek önem arz ediyor. Genel olarak, sağlıklı yetişkinler için günde en az 2-3 litre su içmesi önerilse de bu kişiye göre değişiyor. Normal sular için birçok marka ile alternatifler mevcutken günümüzde hidrojenli sular da yükselişe geçmeye başladı.

2007 yılında Japonya’da inhale hidrojen gazının bir antioksidan görevi görebileceği ve beyni serbest radikallerden koruyabileceğini keşfedildi. Bu keşif  dünya çapında hidrojenli suyun potansiyel yararları konusunu gündeme getirdi.

Suda Inovatif Boyut: Hidrojenli Suyun Faydaları Nelerdir?

HİDROJENLİ SU NEDİR?

Hidrojenli su, normal suya eklenen ekstra hidrojen ile elde edilir, böylece hidrojenin faydalarından daha fazla yararlanmak mümkün olur. Mineral bakımından zengin sular arasında hidrojenli suyun da yer aldığını söyleyebiliriz.

Normal sular, 2 hidrojen ve 1 oksijen atomu içerirken, hidrojenli su ekstra hidrojen içerir.

Bu suyun molekül yapısı da normal sudan farklıdır. Hidrojenli suyun molekülleri daha küçüktür ve altıgen bir yapıya sahiptir. Bu sayede hidrojenli suyun hücrelere daha kolay nüfuz etmesi beklentisini ortaya koyuyor.

Suda Inovatif Boyut: Hidrojenli Suyun Faydaları Nelerdir?

HİDROJENLİ SU NASIL ELDE EDİLİR?

Normalde içtiğimiz sulara kıyasla daha fazla hidrojen içeren bu su çeşidinde ekstra hidrojen, suyun antioksidan özelliklerini artırır. Hidrojenli su  farklı yöntemlerle üretilebilir. Bu yöntemler arasındaki elektroliz ile suyun elektrik akımı ile parçalanmasıyla hidrojen üretilir ve bu hidrojen suya karıştırılır.

Suya hidrojen salınımı sağlayan özel mineral tabletler eklenerek de elde edilen hidrojenli su, Hidrojen jeneratörleri aracılığı ile de üretilebilir. Bu yöntemde suya hidrojen gazı enjekte eden cihazlar kullanılır.

Suda Inovatif Boyut: Hidrojenli Suyun Faydaları Nelerdir?

HİDROJENLİ SU FAYDALARI

Hidrojenli suyun faydalarını destekleyen bilimsel araştırmalar hala sınırlı olsa da birçok potansiyel faydası olduğu öne sürülmektedir. Hidrojenli su içen kişilerde iyi kolesterolün (HDL) %8 arttığı, kötü kolesterol oranının ise %13 azaldığı görüldüğü belirtiliyor.

  • Antioksidan etkisiyle hidrojen, hücreleri hasardan korur yaşlanma belirtilerini geciktirmeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve bazı kronik hastalıkları önlemeye yardım eder.
  • Hidrojenli su içildiğinde hafıza, konsantrasyon ve öğrenmeyi geliştirmeye katkı sağlar.
  • Hidrojen, yorgunluğu azaltarak ve enerji seviyelerini artırmaya yardımcı görev üstlenebilir.
  • Vücuttaki iltihaplanma belirtilerini azaltabilir.
  • Bu su ile birlikte hidrojen cildin yaşlanma belirtilerini azaltmaya, cilt nemini artırmaya ve bazı cilt problemlerini hafifletmeye katkıda bulunur.
  • Hidrojenli su sadece içmek için değil cilt sağlığı için de kullanılabiliyor. Japonya’da bazı wellness merkezlerinde hidrojenli su banyoları yapılmaktadır.
  • Öte yandan hidrojenli suyun antioksidan özelliklerinden faydalanmak için hidrojen maskelerine şans verebilirsiniz. Bu maskeler cildin yaşlanma belirtilerini azaltmada faydalıdır.
  • Hamile veya emziren kadınlar, tıbbi bir durumları olanlar veya ilaç kullananlar hidrojenli su tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdır.

SağlıkEditörün Seçtikleri

Suda inovatif boyut: Hidrojenli suyun faydaları nelerdir?” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Esila Esila

    Hidrojenin her hali fayda galiba

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir