Sağlık Bakanlığı alt bölge tayini 2024 Mayıs-Haziran bölgeleri ve hizmet grupları listesi - Haber Jet

Sağlık Bakanlığı alt bölge tayini 2024 Mayıs-Haziran bölgeleri ve hizmet grupları listesi

2024 yılı Sağlık Bakanlığı alt bölge tayini ile ilgili detaylar belli oldu. Alt bölge tayini çerçevesinde sağlık çalışanlarının araştırdığı hizmet bölgeleri personel dağıtım listeleri ve gruplar duyuruldu. Mayıs 2024 Alt bölge tayini kadroları hakkında detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sağlık çalışanlarının en çok yararlandığı tayin çeşitlerinden biri olan alt bölge tayini için bu yılki başvuru tarihleri ve hizmet grupları ve iller belli oldu. Sağlık Bakanlığı alt bölge tayini için 2024 Mayıs ayına dair liste Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri genel Müdürlüğü tarafından paylaşıldı.

Sağlık Bakanlığı ve Bakanlığa bağlı kuruluşlarda görevli personel, kariyerleri boyunca birçok farklı yolla ve yöntemle farklı il ve ilçelere tayinini isteyebiliyor.

Sağlık çalışanlarının en çok yararlandığı tayin çeşitlerinden biri olan alt bölge tayini için bu yılki başvuru tarihleri ve hizmet grupları ve iller belli oldu. Listenin tamamına Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresi üzerinden ulaşılabiliyor.

Mayıs-Haziran 2024 dönemi için hizmet bölgeleri ve hizmet grupları listesinde yer alan kadrolardan bazıları şunlar;

Acil Tıp Teknikeri (İlk Ve Acil Yardım Teknikeri)

Acil Tıp Teknisyeni (İlk Ve Acil Yardım Teknisyeni)

Adli Tıp Teknikeri

Ağız Diş Sağlığı Teknikeri & Diş Klinik Yardımcısı

Ameliyathane Teknikeri

Anestezi Teknikeri-Teknisyeni

Biyolog

Çevre Sağlığı Teknikeri-Teknisyeni

Çocuk Gelişimcisi

Diyaliz Teknikeri-Teknisyeni

Ebe

Eczane Teknikeri

Ortopedi Teknikeri-Teknisyeni & Protez-Ortez Teknikeri

Patolojik Anatomi Teknikeri-Teknisyeni

Psikolog

Tıbbi Sekreter

Sağlık Fizikçisi

Sağlık Bakanlığı alt bölge tayini 2024 Mayıs-Haziran bölgeleri ve hizmet grupları listesi 2

2024 İLLER ARASI TAYİN DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Sağlık Bakanlığı iller arası tayin dönemi Temmuz ayında başlayacak.

Haziran ayının sonunda kadroların belli olması Temmuz ayında ise kura çekilmesi ve sonuçlanması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı iller arası yer değiştirme başvuru süreci için hazırlık yapan sağlık çalışanlarının kesin tarih bilgisi için güncel duyuruları takip etmesi gerekmektedir.

ALT BÖLGE TAYİNİ NEDİR?

Sağlık Bakanlığı ve Bakanlığa bağlı kuruluşlarda görev alan personelin yararlandığı tayin çeşitleri arasında kurum içi tayin, kurumlar arası tayin, eş durumu tayini, sağlık durumu tayini, eğitim durumu tayini yer alıyor. Bu tayinler ile birlikte Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşların taşra teşkilatlarında sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıflarında görev yapan personel alt bölge tayininden de yaralanıyor.

Alt bölge tayini il merkezinden ilçe, belde ve köylere ilçe merkezinden belde ve köylere alt bölge tayini gerçekleştirilebilir.

ALT BÖLGE TAYİNİ ŞARTLARI

Alt bölge tayin taleplerinde 1 yıl çalışma şartı aranıyor.

Alt bölge tayini işlemi için yönetmelikteki bazı şartlar yer alıyor. Buna göre; Aynı hizmet bölgesinin A grubu illerinden B, C ve D hizmet grubu illere ve alt hizmet bölgelerinin bütün hizmet grubundaki illere, B hizmet grubu illerinden C ve D hizmet grubu illere ve alt hizmet bölgelerinin B, C ve D hizmet grubundaki illere Personel dağıtım cetveline uygun olduğu takdirde durumunda her zaman atama yapılabilir

Aynı hizmet bölgesinin C hizmet grubu illerden D hizmet grubu illere ve alt hizmet bölgelerinin C ve D hizmet grubundaki illere, D hizmet grubu illerden alt hizmet bölgelerinin D hizmet grubundaki illere de personel dağıtım cetvelinin uygun olması durumunda atama yapılabilir.

Sağlık

Sağlık Bakanlığı alt bölge tayini 2024 Mayıs-Haziran bölgeleri ve hizmet grupları listesi” haberine 2 yorum yapıldı.

  • osman osman

    ben anlamadım tam olarak

    Yanıtla
  • ışıl ışıl

    d grup teşekkürler

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir