Antalya Milletvekili Aykut Kaya’nın istifası sonra İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 36'ya düştü - Haber Jet

Antalya Milletvekili Aykut Kaya’nın istifası sonra İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 36’ya düştü

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya partisinden istifa etti. İYİ Parti'de art arda gelen istifalar sonrası milletvekili sayısı ve partinin Meclis'teki sandalye sayısı dikkat çekti.

Antalya Milletvekili Aykut Kaya İYİ Parti’den istifa etti. İYİ Parti Milletvekili Aykut Kaya istifasına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Aykut Kaya, X (Twitter) hesabında yaptığı açıklamada “İYİ Parti’de milletimize ve ülkemize hizmet etme koşullarının ortadan kalktığını üzülerek görmekteyim. Bu nedenle İYİ Parti üyeliğimden istifa etme kararı aldım” ifadelerini kullanırken istifa açıklamasının devamında şunları ifade etti.

“Bu karar, şahsım için kolay olmamış, ancak milletimize ve Antalya’mıza daha iyi hizmet edebilmek adına, gerekli olduğunu düşündüğüm bir adımdır. Bugünden sonra da siyasete, milletimizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutarak devam edeceğim.

Gelecek günlerde de ülkemiz ve milletimiz için daha güzel yarınlar inşa etmek adına, azim ve kararlılıkla çalışacağımı belirtmek isterim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Antalya Milletvekili Aykut Kaya’nın Istifası Sonra İyi Parti’nin Meclis’teki Sandalye Sayısı 36’ya Düştü

İYİ PARTİ’NİN KAÇ MİLLETVEKİLİ VAR?

31 Mart’taki  yerel seçimlerde istediği başarıyı elde edemeyen İYİ Parti’de genel başkanlık yarışını Müsavat Dervişoğlu kazanarak İYİ Parti’nin lideri olmuştu. Meral Akşener’in İYİ Parti Genel Başkanlığı’nın bırakmasının ardından parti kurullarında görev alan ve milletvekili seçilen çok sayıda kişi art arda istifa etti. Bu gelişmeler sonrası İyi Parti’de milletvekili sayısı 36 oldu.

İYİ PARTİ TBMM’DEKİ SANDALYE SAYISI

Geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, partisinden istifa etmesiyle TBMM’de partinin sandalye sayısı 37’ye inmişti. Aykut Kaya’nın istifası sonrası

İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 36’ya düştü.

İYİ Parti’nin kaç milletvekili var?

MİLLETVEKİLİ PARTİSİNDEN İSTİFA EDERSE NE OLUR?

İYİ Parti’deki istifaların ardından milletvekillerinin partisinden istifa etmesi durumunda nasıl bir süreç gelişeceği merak edildi. Partisinden istifa eden milletvekili, o seçim dönemi içinde ancak, bağımsız olarak üyeliğini sürdürebiliyor. Bir başka partiye girmesi veya Bakanlar Kurulunda görev alması hallerinde üyeliği sona erer.

Partisinden istifa eden milletvekili, bir sonraki seçimde, herhangi bir partinin genel merkez organlarınca aday gösterilemez. Anayasa Mahkemesince kapatılan partinin, eylem ve sözleriyle kapatma kararında sorumlu görülen milletvekillerinin de üyelikleri, kapatma kararının Resmi Gazetede yayımlandığı tarihte sona erer; sorumlu görülmeyen milletvekilleri hakkında ikinci fıkra hükmü uygulanır.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya kimdir?

AYKUT KAYA KİMDİR?

1978 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve ortaokulu Antalya’da tamamladı. Anadolu Üniversitesinde İşletme bölümünden mezun oldu.

Lisansüstü eğitimini ise Baldwin-Wallace College’da Uluslararası İşletme alanında yaptı. 2003 yılında Kaya Homes Şirketi Genel Müdürlüğünü ve Yönetim Kurulu Üyeliğini yapmaya başladı.

2020 yılında Kaya Homes Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine başladı.

2021 yılında İYİ Parti’ye katıldı.

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti Antalya milletvekili olarak seçildi.

İyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilen Aykut Kaya iki çocuk babasıdır.

Aykut Kaya 31 Mayıs 2024 tarihinde İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

PolitikaGündemSon Dakika

Antalya Milletvekili Aykut Kaya’nın istifası sonra İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 36’ya düştü” haberine 3 yorum yapıldı.

  • Bekir Bekir

    Bu gidişle İyi Partide vekil kalmayacak

    Yanıtla
  • Zeynep Zeynep

    İstifa haberlerine şaşırmıyorum artık

    Yanıtla
  • Yasin Yasin

    Aykut Kaya ne zaman milletvekili olmuştu

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir