İngiltere'den Ruanda'ya gönderilen göçmenler THY ile pazar günü Türkiye geliyorlar! Zafer Partisi'nden şok iddia - Haber Jet

İngiltere’den Ruanda’ya gönderilen göçmenler THY ile pazar günü Türkiye geliyorlar! Zafer Partisi’nden şok iddia

Türkiye ve Ruanda arasında Turizm anlaşması imzalandı. Kararın ardından Zafer Partisi İngiltere'nin Ruanda'ya gönderdiği göçmenlerin pazar günü THY ile Türkiye'ye geleceğini iddia etti.

Türkiye ile Ruanda Cumhuriyeti arasında imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ruanda Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Anlaşması” Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Anlaşma kapsamında iki ülke turizm sektöründe yapılan yatırım ve girişimleri teşvik etmek için birbirleri arasında bilgi alışverişi yapacak.

Aynı zamanda Türkiye ve Ruanda birbirlerine turizm eğitimi de verecek.

Ruanda'dan Türkiye'ye göç mü gelecek

İNGİLTERE RUANDA GÖÇMEN ANLAŞMASI İMZALADI

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak 22 Nisan 2024 tarihinde yaptığı açıklamada “Ruanda’nın Güvenliği Yasa Tasarısı (Ruanda Planı)” ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Sunak, İngiltere’deki düzensiz göçmenleri Ruanda’ya göndereceklerini ve uçakların 10 ile 12 hafta içinde kalkacağını açıklamıştı.

İngiltere bu kapsamında Ruanda’ya yerleştirilenlere 5 yıla kadar eğitim, konaklama ve sağlık hizmeti vereceğini de belirtmişti.

Ruanda Cumhuriyeti’ne ise göçmenler karşılığında 120 milyon sterlin yatırım ile finansman desteği sözü de verdi.

İngiltere göçmenleri nereye gönderiyor

ZAFER PARTİSİ TÜRKİYE RUANDA TURİZM ANLAŞMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı X (Eski adıyla Twitter) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ruanda’nın kişi başı milli gelirine dikkat çekti.

Ruanda’dan İstanbul’a olan gidiş-dönüş uçak biletlerinin bir Ruandalının 2 yıllık maaşından bile fazla olduğunu belirtti.

“Ruanda’da kişi başı milli gelir sadece 800 dolar. Ruanda’dan İstanbul’a uçak bileti bir Ruanda’lının 2 yıllık maaşından bile fazla. Bırakın turist olarak gelmesini, muhtemelen yol ücretlerini de sizin vergileriniz ile karşılayacaklar.”

ingiltere ruanda mülteci anlaşması

ZAFER PARTİSİ RUANDA’DAN GÖÇMENLERİN TÜRKİYE’YE GELECEĞİNİ İDDİA ETTİ

Partinin il başkanlığının sosyal medya hesabı üzerinden yapılan bir diğer açıklamada ise 2 Haziran 2024 Pazar günü Ruanda’dan İstanbul’a dolu bir şekilde 5 Türk Hava Yolları (THY) uçağının geleceği belirtildi.

Diğer firmalar da dahil olmak üzere bu uçuşların toplam 66 adet olduğu ifade edildi.

“Pazar günü Ruanda’dan Türkiye’ye sadece THY’den 5 uçak geliyor. Diğer firmalar ile birlikte Ruanda’dan İstanbul’a pazar günü 66 adet uçuş var.”

Ruanda'dan sığınmacı turist mi geliyor

TÜRKİYE’DEN RUANDA’YA GÖÇMEN GELECEK Mİ?

Ruanda ile yapılan anlaşmanın ardından Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı tarafından ise THY Ruanda – İstanbul arası bilet bulmanın zorlaştığı belirtildi.

“Ruanda ile yapılan anlaşma sonrası, THY’de Ruanda – İstanbul arası bilet bulmak zorlaştı. Sadece bu pazar, 5 uçak dolusu Ruandalı İstanbul’a gelecek”

Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ ise konu ile ilgili açıklama yaptı.

“Ruanda, Sivas büyüklüğünde bir ülke. Nüfusu 13 milyon. Kişi başına düşen gelir 800 dolar. Olağanüstü fakir bir ülke. İngiltere Ruanda ile anlaşarak mültecileri Ruanda’ya yolluyor. Ruanda ile Ak Parti hemen bir turizm anlaşması yapıyor. Ve İngiltere’den Ruanda’ya gidenler Ruanda’dan Türkiye’ye mi getiriliyor? Böyle rezalet olamaz. Türkiye’de dünyanın luna parkı değil. Zafer Partisi İstanbul il başkanlığına mensup arkadaşlarımızdan ricam havaalanına giderek Ruanda’dan gelen yolcuların kim olduğunu video ve fotoğraf ile tespit edip Türk halkı paylaşmalarıdır.”

İngiltere’den Ruanda’ya Gönderilen Göçmenler Thy Ile Pazar Günü Türkiye Geliyorlar! Zafer Partisi’nden şok Iddia

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından resmi açıklama yapıldı.

Açıklamada “Ruanda’dan turist sığınmacılar geliyor” iddiasının kamuoyunu manipüle etmeye yönelik dezenformasyon olduğu belirtildi.

Anlaşmanın Turizm alanındaki işbirliğinin arttırılması, turizm sektöründe yatırım ve girişimlerin teşvik edilmesi, sektördeki paydaşların eğitime tabi tutulması gibi konularda ülkeler arası hukuki zemin oluşturduğu ifade edildi.

Yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, ‘Ruanda’dan turist sığınmacılar geliyor’ iddiası kamuoyunu manipüle etmeye yönelik dezenformasyondur. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ruanda Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Anlaşmasının yürürlüğe girmesi ile turizm alanındaki işbirliğinin arttırılması, turizm sektöründe yatırım ve girişimlerin teşvik edilmesi, sektördeki paydaşların eğitime tabi tutulması gibi konularda ülkeler arası hukuki zemin oluşturulmuştur. Turizm alanında ülkelerle yapılan işbirliği anlaşmaları, Türkiye’nin küresel anlamda ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamakta ve orta/uzun vadede etkinliğinin artmasına zemin oluşturmaktadır.”

Ruanda kişi başına düşen milli gelir

RUANDA’NIN KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİ NE KADAR?

Ruanda Afrika kıtasının orta bölümünün doğu kısmında yer alıyor. Denize kıyısı olmayan ülkenin komşularının arasında Uganda, Tanzanya ve Burundi bulunuyor.

Dünya Bankası’nda yer alan bilgilere göre Ruanda’nın kişi başına düşen milli geliri 966.232 dolar olurken nüfusu ise 13 milyon 776 bindir.

Türkiye Ruanda arası turizm anlaşmasının maddeleri neler

TÜRKİYE RUANDA ARASI TURİZM ANLAŞMASI’NIN MADDELERİ NELER?

Madde 1: Taraflar eşitlik ve karşılıklı menfaat ilkelerine bağlı kalarak kendi yetki sınırları içerisinde turizm alanında işbirliğini arttıracak, geliştirecek ve teşvik edeceklerdir.

Madde 2: İşbu mutabakat Zaptı’nın yürütülmesinden sorumlu olan yetkili makamlar şunlardır:

a) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti için Kültür ve Turizm Bakanlığı

b) Ruanda Cumhuriyeti Hükümeti için Ruanda Kalkınma Kurulu (RDB).

Madde 3: Taraflar turizm sektöründe yatırım ve girişimleri teşvik etmek amacıyla, ülkelerinde turizm alanında faaliyet gösteren profesyonellerin ve diğer organların, kurumların ve/veya kuruluşların faaliyetlerini ve gayretlerini geliştirecek ve destekleyeceklerdir.

Taraflar ülkelerindeki potansiyel yatırımcıları her iki ülkedeki turizm yatırım olanakları konusunda bilgilendirileceklerdir.

Madde 4: Taraflar seyahat yazarları, gazeteciler, film ekipleri, tur operatörleri, hava yolu temsilcileri ve kanaat önderleri için tanıtım gezileri düzenleyerek turizm pazarlaması konusunda işbirliği yapacaklardır.

Taraflar, her iki ülkedeki turizm potansiyellerini ve gezilecek yerleri tanıtan festival ve etkinliklere iştirak edeceklerdir.

Taraflar, her iki ülkede seyahat sektöründe çalışan personele yönelik çalıştaylar ve eğitim turları düzenleyeceklerdir.

İngiltere’den Ruanda’ya Gönderilen Göçmenler Thy Ile Pazar Günü Türkiye Geliyorlar! Zafer Partisi’nden şok Iddia

Madde 5: Taraflar, turizmle ilgili bütün alanlarda değişim programları düzenlemesini kolaylaştıracak ve destekleyeceklerdir.

Taraflar, turizm eğitimi alanında bilgi alışverişinde bulunarak, mesleki turizm eğitimi konusunda uzman kişilerin deneyimlerinden yararlanılması, turizm sektöründe konaklama ve yeme-içme işletmelerinde çalışan personele yönelik mesleki turizm eğitim programları konusunda işbirliği yapacaklardır. Söz konusu etkinlikler tarafların belirleyeceği esaslar çerçevesinde gerçekleşecektir.

Madde 6: Taraflar kendi iç hukukları çerçevesinde turizm alanında bilgi ve istatistiksel veri paylaşımında bulunacaklardır.

Taraflar, turizm tesislerin niteliğinin geliştirilmesi ve işletmelerin standardizasyonu konularında deneyimlerini paylaşacaklardır.

Taraflar diğer tarafın önceden yazılı izni alınmadan herhangi bir bilgiyi, veriyi veya materyali üçüncü tarafa açıklamayacaklardır.

Madde 7: Taraflar işbu Anlaşma hükümlerinin uygulanması amacı ile Turizm Karma Komisyonu kuracaklardır.

Komisyon toplantıları diplomatik kanallar aracılığıyla uygun bulunacak bir tarihte iki yılda bir dönüşümlü olarak karşı tarafın ülkesinde gerçekleştirilecektir. Gerekli görüldüğü taktirde Komisyon her iki tarafın karşılıklı mutabakatı ile daha önce toplanabilecektir.

İngiltere’den Ruanda’ya Gönderilen Göçmenler Thy Ile Pazar Günü Türkiye Geliyorlar! Zafer Partisi’nden şok Iddia

Madde 8: İşbu Anlaşma Tarafların taraf oldukları diğer uluslararası turizm anlaşmalarından, sözleşmelerinden ve antlaşmalarından doğan yükümlülüklerin yürütülmesini etkilemeyecektir.

Madde 9: İşbu Anlaşma Tarafların karşılıklı rızası ile diplomatik kanallarla nota değişiminde bulunmaları yoluyla veya Taraflar arasında yapılacak protokol ve anlaşmalar aracılığı ile değiştirilebilir. Yapılacak bu değişiklikler Anlaşma’nın 10. maddesindeki hüküm uyarınca yürürlüğe girer.

Madde 10: İşbu Anlaşma her iki Tarafça da iç yasal prosedürlerin tamamlandığına ilişkin birbirlerine diplomatik kanallardan yapılan son yazılı bildirimin alındığı tarihte yürürlüğe girecektir.

Madde 11: İşbu anlaşmanın yürürlük süresi 5 yıldır ve Taraflardan biri bu Anlaşmayı Feshetme niyetini diğerine Anlaşmanın sona ermesinden 6 ay öncesinde diplomatik kanallardan yazılı olarak bildirmediği taktirde, 5’er yıllık sürelerle otomatik olarak yenilenecektir.

İşbu Anlaşma 24 Haziran 2019 tarihinde Ankara’da, Türkçe ve İngilizce dillerindeki iki orijinal nüsha halinde ve tüm metinler eşit derecede geçerli olmak üzere imzalanmıştır. İşbu Anlaşma’nın yorumlanmasında herhangi bir uyuşmazlık olması halinde İngilizce metin esas alınacaktır.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir