Yazar Aşkım Kapışmak ve 126 kişi "Sibergöz-42" operasyonunda gözaltına alındı - Haber Jet

Yazar Aşkım Kapışmak ve 126 kişi “Sibergöz-42” operasyonunda gözaltına alındı

Davranış Bilimleri Uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla "Sibergöz-42" operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Operasyonda toplam 127 şüpheli yakalandı.

Yazar ve Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak, “Sıfır Risk ile Yüksek Kazanç” vaadiyle vatandaşları dolandıran bir suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen “Sibergöz-42” operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Operasyonda toplam 127 şüpheli yakalanırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

AŞKIM KAPIŞMAK NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

İstanbul’da gözaltına alınan Aşkım Kapışmak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sorgulanmak üzere Ankara’ya götürüldü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonda, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapan ve “Sıfır Risk ile Yüksek Kazanç” vaadiyle vatandaşları kandıran suç örgütüne büyük bir darbe indirildi.

Yazar Aşkım Kapışmak ve 126 kişi "Sibergöz-42" operasyonunda gözaltına alındı

Operasyon kapsamında 127 şüpheli yakalanırken, şüphelilerin “Smart Trade Coin” isimli kripto varlık alım/satım platformu üzerinden vatandaşı dolandırdığı iddia ediliyor. Vatandaşları otomatik al-sat işlemleri yapan bot uygulamalarını kullanmaya teşvik eden bu yapı, yeni kullanıcı getirenlere kazanç vaadinde bulunarak bir “Saadet Zinciri” oluşturdu. Yapılan incelemeler sonucunda, şüphelilerin 1 milyar TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Operasyon sırasında 177 taşınmaz ve 61 taşınır mal varlığına el konuldu. Ayrıca, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyale el konuldu. İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, siber suçlarla mücadelede kararlılıkla ilerlediklerini vurguladı.

MagazinSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir