Kızıl Goncalar'ın savcı Evren'i Didem İnselel'in hayatı ve biyografisi - Haber Jet

Kızıl Goncalar’ın savcı Evren’i Didem İnselel’in hayatı ve biyografisi

Her yeni bölümüyle izleyiciyi ekrana kilitleyen Kızıl Goncalar dizisinin yeni bölümünün sorgu sahnelerinde yer alan savcı Evren'i canlandıran Kavak Yelleri'nin Gönül'ü Didem İnselel kimdir, hayatı ve kariyeri araştırılıyor.

Gold filmin yapımcılığını üstlendiği, senaryosunu Şükrü Necati Şahin’in kaleme aldığı Kızıl Goncalar dizisinin yönetmen koltuğunda Ömür Atay oturuyor. Diziye yeni katılan Didem İnselel Savcı Evren rolüyle izleyici karşısına çıkıyor.

DİDEM İNSELEL KİMDİR?

Didem İnselel, 13 Temmuz 1976 yılında İstanbul’da doğdu.

İnselel, ilk olarak 2007 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan Kavak Yelleri dizinde Gönül Kara karakteriyle ses getirdi.

Ardından Güneşi Beklerken, O Hayat Benim, Beni Böyle Sev, Camdan Pabuçlar gibi dizilerde rol aldı. Kızıl Goncalar'ın savcı Evren'i Didem İnselel'in hayatı ve biyografisi 2

Fatih Portakal ile Ne Yapmalı? adlı programda sunuculuk yaptı.

Kızıl Goncalar dizisinin 16. bölümünde Meryem’in şikayeti üzerine içeri alınan Sadi Hüdayi, Cüneyd Efendi’nin sorgu sahnelerinde yer alan Didem İnselel, Savcı Evren rolünü üstleniyor.

OYUNCU METE İNSELEL’İN KIZI OLMADIĞI ÖĞRENİLDİ

Didem İnselel, ünlü tiyatrocu 1970’li yıllarda aktif olarak Yeşilçam’da rol alan Mete İnselel’in kızı olarak biliniyor. Ancak bu bilgi, Didem İnselel’in Instagram hesabından yaptığı açıklama sonrası doğru olmadığı öğrenildi. Kızıl Goncalar'ın savcı Evren'i Didem İnselel'in hayatı ve biyografisi 3

Oyuncunun 27 Aralık 2020 tarihli yaptı soru cevap etkinliğinde “Mete İnselel ve Müfide İnselel ile bir akrabalığınız var mı? Yoksa soyad benzerliği mi? sorusuna ” “Muhtemelen benzerlik, varsa da uzak. Ama kan bağından daha canlarımdır her ikisi de” sözleriyle cevap verdi.

İki isim arasında soyadı benzerliğinden başka bir ilişki olmadığı açığa çıktı. Kızıl Goncalar'ın savcı Evren'i Didem İnselel'in hayatı ve biyografisi 4

Bunun dışında Didem İnselel’in, Mete İnselel’in kızı Mufide İnselel ile tanıştığı ortaya çıktı.

METE İNSELEL KİMDİR?

2 Aralık 1938 yılında doğan tiyatrocu Mete İnselel, 1970’li yıllarda meşhur Yeşilçam filmleriye meşhur oldu.

15 Mayıs 1981 yılında henüz 42 yaşındayken kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Filmlerinden kazandığı parayı tiyatroya yatıran sanatçının kızı Müfide İnselel ses sanatçısıdır. Oğlu kendisi gibi oyuncu olan Münir İnselel, 19 Haziran 2022 tarihinde hayatını kaybetti.

Magazin

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir