Dünyaca ünlü Kadebostany'in vokalinin klibi tepki çekti! Sosyal medyayı ikiye bölen sema gösterisi - Haber Jet

Dünyaca ünlü Kadebostany’in vokalinin klibi tepki çekti! Sosyal medyayı ikiye bölen sema gösterisi

Kadebostany’in vokalisti Amina Cadelli’nin klibindeki mevlevilerin, tevhid anlayışıyla yaptıkları sema gösterisi tepkilere neden oldu. Sosyal medyada kimi taraf şarkı ve klibin uyumunu desteklerken kimileri klibi ve yapılan Sema’yı Mevleviliğe saygısızlık olarak gördü.

Kadebostany grubu, dünya çapında görülmemiş farklı müzik aletleri ve seslerle şarkılar üretir. Bu formatlarından dolayı yıllardır ciddi bir kitle elde eden grubun vokalisti Amina Cadelli’nin bireysel yaptığı bir klip ve şarkı sözleri sosyal medyada yenide dolaşıma girince tepki çekti.

Bir sosyal medya platformunda paylaşılan klipteki Mevleviliğe özgün Sema gösterisi izleyicilere “pes” dedirtti. Mevlevilikteki Sema gösterisi Tevhid birliği için yapılır. Ancak klipte bu inanç sistemine ters düşen detaylar sosyal medyayı ikiye böldü.

Kadebostany solisti Amina Cadelli'nin semazenli klibi ne anlatıyor?

Aslında şarkı Fleche Love-Umusana 6 yıl önce çıkarıldı. Ancak klip sosyal medyada Sema yapılan kısım sonrası gündem oldu. Mevlevilik inancında Allah ve kul bilincindeki tezbihi temsil eden Sema’da batı kültürünü çizgileri işlendi. Semazenler arasında ise kadınlarda yer aldı. Amina Cadella, sevgi sözcüğü ve Mevlevilikteki kalpten gelen sevgi inancını birleştirerek çıkarttığı bu klipte kendini düşüncesini yansıttığı görüldü.

Dinlerarası diyalog göndermeli semazenli klip anlamı

Anne tarafından Cezayirli, baba tarafından ise İsviçreli olan Amina Cadella, herhangi bir düşünceye bağlı kalmadığını röportajlarında ifade etse de hem sosyal medya paylaşımları hem de dış görünüşü paganizm izlerini apaçık gösterir.

Paganizm kökenli bir inanç olarak geçer. Burada cinsiyet yoktur ve yaratıcı ve yaratılan arasında güçlü bir bağ vardı. Ancak Amina Cadella, bu inanç sistemini Mevlevilikle harmanlamasına sosyal medyadaki bazı kullanıcılar tarafından “Saygısızlık” yorumlarına neden oldu. Klip 6 yıl önce 391 bin kişi tarafından görüntülenirken şu an sosyal medyada gündem olmasından kaynaklı izlenme sayısında artış yaşandı.

Amina Cadelli kimdir, kaç yaşında, nereli?

Mevlevilik, İslamiyet inancında tasavvuf birliğine bağlı ortaya çıkan bir düşüncedir. Son yıllarda bu tarz klip ve kişiler Mevleviliği İslamiyet’ten bağımsız göstermeye çalışmasına tepki gösteren kullanıcılar, Amina’nın özgün bir çalışma yaparken özgün bir sistemi bozduğuna yönelik yorumlarda da bulundu.

Magazin

Dünyaca ünlü Kadebostany’in vokalinin klibi tepki çekti! Sosyal medyayı ikiye bölen sema gösterisi” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Sılanur Sılanur

    Kadebostany seviyesinde yaratıcı bir iş olmuş. Amina Cadelli oldukça başarılı bir sanatçı

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir