Yüzüklerin Efendisi 4K kalitesi ile sinemalarda gösterime girecek - Haber Jet

Yüzüklerin Efendisi 4K kalitesi ile sinemalarda gösterime girecek

Yüzüklerin Efendisi film serisi 4K kalitesi ile sinemalarda izlenebilecek. Filmin sevenlerine müjde olacak haber sonrası Yüzüklerin Efendisi Türkiye’de gösterime girecek mi merak edilmeye başlandı.

Filmin üçlemesi Warner Bros. ve Fathom Events’in izni ile bu yılın Haziran ayında sinemalara geri döneceği öğrenildi.

Yüzüklerin Efendisi 4K Nasıl Olacak?

Yüzüklerin Efendisi’nin sinemalarda 4K kalitenin yanı sıra Extended (eklenemeyen sahnelerin filme sonradan eklenmesi) versiyonu ile gösterime gireceği belirtildi.

Sinemalara Ne Zaman Gelecek?

Yüzüklerin Efendisi’nin 4K kalitesindeki Extended versiyonu için bilet satışları Fathom Events internet sitesi üzerinden ABD’deki sinema salonları için başladı.

Seride, Yüzük Kardeşliği 8 Haziran’da, İki Kule 9 Haziran’da ve Kralın Dönüşü filmi ise 10 Haziran’da vizyonda olacak.

Yüzüklerin Efendisi 4K kalitesi ile sinemalarda gösterime girecek 1

 Hazır tekrar izleme fırsatı doğmuşken hikayeyi tekrar hatırlayalım:

Yüzüklerin Efendisi, İngiliz filoloğu ve Oxford Üniversitesi profesörü J. R. R. Tolkien tarafından yazılmış epik bir fantastik romandır.

Hikaye, Tolkien’in çocuklar için yazdığı 1937 tarihli Hobbit’in devamı olarak başlamış, ancak sonunda ondan çok daha büyük bir eser haline gelmiştir. Çoğu II. Dünya Savaşı sırasında yazılmış ve ilk olarak 1954 ve 1955 yılları arasında üç cilt halinde yayınlanmıştır.

Yüzüklerin Efendisi 4K kalitesi ile sinemalarda gösterime girecek 2

Yüzüklerin Efendisi, Orta Dünya adında kurgusal bir kıtada geçiyor. Hikaye, hobbit Frodo Baggins’in, Kara Lord Sauron tarafından yaratılmış ve onu yok etmeye çalışacak bir Yüzük Kardeşliği kurmaya liderlik etmesiyle başlar. Yüzük, Sauron’un tüm Orta Dünya’yı ele geçirmek için kullanabileceği muazzam bir güce sahiptir.

Yüzüklerin Efendisi, tüm zamanların en popüler ve etkili edebi eserlerinden biridir. Edebiyat, film, tiyatro, video oyunları ve müzik dahil olmak üzere birçok farklı medya biçimine uyarlanmıştır. Hikayenin temaları, iyilik ve kötülük arasındaki mücadele, gücün yozlaştırıcı etkisi ve umut ve dayanıklılığın önemi gibi evrenseldir.

Yüzüklerin Efendisi film serisi ise; J.R.R. Tolkien’in aynı adlı ünlü kitap serisinden uyarlanmıştır. Üç ana filmi vardır:

Yüzük Kardeşliği (2001)

İki Kule (2002)

Kralın Dönüşü (2003)

Kültür SanatSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir