“Scooby Doo” dizisi geliyor | Saatlik drama olacak - Haber Jet

“Scooby Doo” dizisi geliyor | Saatlik drama olacak

Dünyaca ünlü çizgi film Scooby-Doo dizi oluyor. Netflix platformunda yayınlanması planan dizi için Berlanti Productions ve Warner Bros ile anlaşmaya yakın olduğu iddia ediliyor. Anlaşma henüz kesin olmadığı için Netflix yapımcıları konu hakkında yorum bildirmiyor. Detaylar haberimizde.

Hanna-Barbera prodüksiyon şirketinin sevilen çizgi filminin live-action (canlı aksiyon) dizi olması için senaryodan yola çıkarak diziye bir taahhüt anlaşması yapılması planlanıyor. Yani senaristten bir senaryo yazması istenecek ardından senaristin sunduğu bu senaryo Netflix tarafından değerlendirilecek ve olumlu karşılanır ise diziye başlanacak.

Dizinin yapımcılığını Greg Berlanti’nin yapım şirketi olan Berlanti Productions ve animasyon stüdyosu Hanna-Barbera’nın sahibi olan Warner Bros Television birlikte yapacak.

Başarılı filmin sevenlerini heyecanlandıran bu diziyi Josh Appelbaum ve Cowboy Bebop’un yazarları tarafından kaleme alınması bekleniyor.
Baş yapımcısının Greg Berlanti olacağı dizinin yönetici yapımcıları ise Sarah Schechter, Leigh London Redman, André Nemec ve Jeff Pinkner olacak.

Dizi için henüz resmi bir anlaşma gerçekleşmedi ama bu haber sevenleri tarafından ilgiyle karşılandı. Fakat dizisi, filmi gibi komedi-gizem olmayacak. Bir saat süren bir drama dizisi olması planlanıyor.

SCOOBY DOO ASLINDA NE ANLATIYOR?

Film, Scooby-Doo ve Fred, Daphne, Shaggy ve Velma’nın Spooky Adası’nın bir beldesinde yaşadığı sıradışı olayların sırlarını çözmeye çalışmasını konu ediniyor.
Teorilere göre ise aslında Shaggy bir müptezel ve köpeğinin konuşması onun halüsinasyonundan ibaret. Gizem Makinesi’nin arkasında oturma sebepleri ise orada yasaklı madde kullanmaları.“Scooby Doo” dizisi geliyor | Saatlik drama olacak 2

SCOOBY DOO CİNSİ NEDİR? HANGİ HAYVAN?

Alman tipi evcil Danua cins bir köpektir.

SCOOBY DOO TOPLAM KAÇ BÖLÜM?

Film 30 sezon 414 bölümden oluşur.

“Scooby Doo” dizisi geliyor | Saatlik drama olacak 3

SCOOBY-DOO KAÇ YAŞ İÇİN UYGUNDUR?

Genelde 7+ (7 yaş ve üzeri için uygun) alan film bazı ülkeler tarafından 10+ (10 yaş ve üzeri için uygun) olarak uygun görülüyor. Türkiye’de ise genel izleyici (herkes izleyebilir) olarak gösterime girmiştir.

SCOOBY-DOO KARAKTERLERİNİN İSİMLERİ VE ÖZELLİKLERİ

Scooby-Doo: Popüler filmin en önemli unsurlarından biridir. Shaggy Rogers’ın köpeğidir. Büyük Danua cinsi evcil bir köpek olan karakter konuşma özelliğine sahiptir. Kahverenklidir ve SD yazılı mavi bir tasması vardır. Yemek yemeyi sever. Her macerada vardır ve korkaktır.

Shaggy Rogers: Korkak ve yemek yemeyi seven bir karakterdir. Yakın arkadaşı bir köpektir. Genelde olaylar köpeği ile onun başına gelir.

Fred Jones: Kötüleri yakalamak için öncülük eden Freddie Jones onları kurduğu tuzaklarla yakalamaya çalışır. Bu tuzakları detaylı bir şekilde planlar. Ekibin en cesur üyesidir. Detaylı düşünebilen bir yapıya sahip olduğu için ipuçları rahatlıkla çözmesi ile bilinir.

“Scooby Doo” dizisi geliyor | Saatlik drama olacak 4

Daphne Blake: Güzelliği ile arkadaşlarına yardım etmeye çalışan bir karakterdir. Coşkulu bir karakter olmasının yanı sıra genelde kaçırılan kişi o olur. Gazeteci, modacı ve siyah kuşak dövüş ustası olan Blake karakteri, takım arkadaşlarına yardımcı aksesuarlar ile kötülerle savaşır.

Velma Dinkley: Takım kaptanı olan Dinkley çok zeki bir karakterdir. İpuçlarını bulurken Fred gibi başarılıdır. Oda detaycı bir karakterdir.

SCOOBY DOO’YU KİM YAPTI?

Amerikan yapımı çizgi filmi, Hanna-Barbera prodüksiyon şirketi tarafından yapıldı.

Kültür Sanat

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir