Yağışlı hava hafta sonu da devam edecek! 4-5 Mayıs hava durumu - Haber Jet

Yağışlı hava hafta sonu da devam edecek! 4-5 Mayıs hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün haftalık hava tahmini raporuna göre yurdu etkisi altına alan yağışlı hava hafta sonu da devam edecek. İşte, Meteoroloji yetkililerinin yaptığı uyarılar ve 4-5 Mayıs hava durumu detayları…

Mayıs ayında ülke genelinde birçok ilimiz bulutlu yağışlı havaya teslim oldu. Bugün öğleden sonra yurt genelinde sağanak yağış iç ve orta kesimlerde ise kuvvetli sağanaklar bekleniyor. Yurdun büyük bir kesiminde etkisini gösteren yağışlı hava sistemi birçok ilde hayatı olumsuz yönde etkiledi.

İstanbul ve Ankara’da yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bursa, Osmaniye, Düzce ve Siirt’te yollar adeta göle döndü.  Şanlıurfa’da ise akşam saatlerinde etkili olan yağmur ve dolu yağışı, birçok kırsal mahalle sel suları altında kaldı. Ekili arazilerin dolu yağışı nedeniyle zarar gördüğü bildirildi.

Meteoroloji kaynakları kuvvetli yağışlar nedeniyle son bir haftadır uyarı üzerine uyarıda bulunuyor. Bugün  yani 4 Mayıs Cumartesi günü için ise 15 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Sarı kod ile uyarılan illerimiz arasında  Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak yer alıyor.

Yağışlı hava hafta sonu da devam edecek! 4-5 Mayıs hava durumu 2

4-5 MAYIS HAVA DURUMU

Yağışlı hava bugün, (4 Mayıs cumartesi)  tüm yurtta etkisini sürdürecek.   Öğleden sonra başlaması beklenen sağanak yağış, ani ve şiddetli olabilecek.  5 Mayıs pazar günü ise güney ege kıyıları haricinde ülke genelinde gök gürültülü sağanak yağışların görülmesini bekleniyor.

Yağışlı hava hafta sonu da devam edecek! 4-5 Mayıs hava durumu 3

Yağışlar, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana’nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olacak.

SICAKLIKLAR NE ZAMAN YÜKSELECEK?

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen sıcaklıkların Pazartesi gününden itibaren yükselmeye başlayacağını duyurdu. Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından hafta sonu yağışları için şu uyarıda bulundu:

“Sıcaklıklar 2-3 derece daha düşüyor. Pazar gününden itibaren gece sıcaklığı iç kesimlerde ortalamanın altına düşecek Marmara’nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve İç Anadolu’da zirai don hadisesi bekleniyor Pazartesiden itibaren yağış doğuya çekilecek sıcaklıklar yükselmeye başlayacak.”

Yağışlı hava hafta sonu da devam edecek! 4-5 Mayıs hava durumu 4

Yetkililer kuvvetli sağanak yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara vatandaşları uyarıyor. Vatandaşların ve sürücülerin yağışlı hava nedeniyle meydana gelebilecek bu olumsuz durumlara karşı dikkatli olması ve uyarılara uyması önem taşıyor.

Hafta sonu için plan yapan birçok ildeki vatandaş tedbirli olmak adına bulundukları il  ve ilçelerin hava durumu tahmini ve güncel uyarılarını takip ediyor.

Yağışlı hava hafta sonu da devam edecek! 4-5 Mayıs hava durumu 5

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir