Erzincan İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı - Haber Jet

Erzincan İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelan sonrası toprağın altında kalan işçilerden ikisinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelan sonrası 9 işçi toprak altında kalmıştı. 13 Şubat’ta Erzincan’daki Anagold Çöpler Altın Madeni İşletmesi’nde meydana gelen maden faciasının üzerinden 80 gün geçti.

Türkiye’yi yasa boğan İliç maden faciasından gelen acı haberi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar açıkladı. Maden sahasında devam eden arama çalışmaları ile iki işçinin daha cansız bedeni bulundu.

Erzincan İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı 2

Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanı Bayraktar acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Paylaşımında, “Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden arama çalışmalarında iki işçi kardeşimize daha ulaştık. “ ifadelerini kullandı.

Ekiplerin diğer 5 maden işçisine ulaşmak için de 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürdüğünü belirten  Bakanı Bayraktar “İşçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” açıklamasında bulundu.

Erzincan İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı 3

Cansız bedenine ulaşılan işçilerin kimlikleri de belli oldu. İliç maden faciasında heyelan sonrası toprağın altında kalan işçilerden Ramazan Çimen ve Kenan Öz’ün naaşı morga kaldırıldı.

5 Nisan’da 9 maden işçisinden 35 yaşındaki Uğur Yıldız’ın cansız bedenine 53 gün sonra ulaşılmıştı. 19 Nisan’da toprak altından cenazesi çıkarılan işçinin evli ve 2 çocuk babası Adnan Keklik olduğu belirlendi. Maden sahasında devam eden aramalar sonrası bugün de iki işçinin daha cansız bedeninin bulunmasıyla acı bir kez daha tazelendi.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir