Savunma Sanayisinde ALTAY müjdesi! Seri üretime geçtik - Haber Jet

Savunma Sanayisinde ALTAY müjdesi! Seri üretime geçtik

SSB Başkanı Haluk Görgün seri üretimine 2025'te geçmesi beklenen Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen Yeni ALTAY Tankı için sürpriz gelişmeyi açıkladı.

Savunma Sanayii alanında son yıllarda yakaladığımız başarıların ardından yeni bir müjde daha geldi.

Adını Kurtuluş Savaşında 5.Süvari Kolordusunu komuta eden Fahrettin Altay’dan alan ALTAY Tankının 2025 yılında seri üretime geçmesi planlanmıştı.

Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün müjdeyi vererek seri üretime bir yıl erkenden başlandığını duyurdu.

Haluk Görgün şu ifadelerle müjdeyi verdi:

Milli Tankımız Altay’ımızın seri üretimine geçtik. Uluslararası alanda beraber kullanabileceğimiz paydaş ülkelerin ve bizlerle birlikte çalışmak isteyen ülkeler var. Onlarla da görüşmelerimize devam ediyoruz.

Altay tankı kaç tane üretilecek?

ALTAY TANKI YENİLENDİ!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı projesiyle BMC Savunma tarafından üretilen yeni nesil Altay tankı, modern muharebe ortamının koşullarına uygun olarak yenilendi.

Birçok alt sistemi yerlileştirilen, güncellenmiş teknolojiler ve yenilikler eklenerek muharebe kabiliyeti artırılan Altay Tankına, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) son yıllarda icra ettiği operasyonlar çerçevesinde edinilen tecrübelere ilişkin ilave özellikler kazandırıldı.

Altay tankı kim üretiyor

TEKNOLOJİYLE DONATILDI

Milli Tankımız Altay’da dijital teknolojilerin kullanımı artırıldı. Bu sayede tank, düşman unsurlarını tespit etmek, hedeflerini belirlemek ve ateş etmek için daha hassas ve hızlı şekilde kullanılabilecek.

Yeni Altay’ın atış kontrol sistemi, Lazer Mesafe Ölçer (LRF) ve daha hassas Görüntü Sabitleyici Stabilizasyon Sistemi gibi modern teknolojileri içeriyor.

Bu sayede tank, uzun mesafelerde hedefleri tespit edebilecek ve doğru şekilde muharebe sahasında karşılaşılabilecek tüm hedeflere yüksek atımda vuruş oranıyla angajman sağlayabilecek.

Atay tankı özellikleri

TSK’YA 250 ADET TESLİM EDİLECEK

ALTAY Ana Muharebe Tankı Üretim Programı kapsamında ana yüklenici rolünü üstlenen BMC, sözleşme kapsamında 250 adet Altay Ana Muharebe Tankını üreterek Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edecek.

Proje kapsamında büyük çoğunluğu yerli olan 200’ye yakın alt yüklenici görev alıyor.

Altay tankından TSK'da kaç tane var

ALTAY TANKININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Altay Tankı yivsiz setsiz 120 mm L55 kalibrelik ana silahı ve en güncel teknolojiye sahip birimlerden oluşan Volkan II Atış Kontrol Sistemi ile teçhiz edildi.

Yeni ve modern teknolojiye sahip Atış Kontrol Sistemi ile kullanıcısına yüksek ilk atımda vuruş imkanı sağlıyor.

Altay Tankı sınıfındaki tüm tankların hareket kabiliyeti özelliklerine ek olarak, sahip olduğu hidropnömatik süspansiyon sistemi sayesinde otomatik palet ayarı ve seviyelendirme yapabiliyor.

Altay Tankının reaktif ve kompozit bileşenlerden oluşan Zırh Sistemi’nde kullanılan ileri teknoloji zırh malzemeleri ve gelişmiş alt sistemler sayesinde minimum ağırlık ve hacimde yüksek seviyede koruma sağlıyor.

Altay tankında son durum ne?

Pasif ve reaktif zırhlara ilave olarak, AKKOR Aktif Koruma Sistemi entegrasyonu da yapılarak hibrit koruma konsepti uygulanıyor.

Altay Tankı, Tank Komuta Kontrol Bilgi Sistemi vasıtası ile mürettebatına diğer alt sistemlerden elde edilen bilgileri işleyerek araç hakkında gerekli bilgileri zamanında sağlanabiliyor.

Altay Tankı diğer tanklar ve daha üst seviyedeki komuta kontrol unsurları ile kesintisiz veri alışverişinde bulunurken, TSK’nın kullandığı diğer komuta kontrol sistemleri ile de uyumlu olarak çalışabiliyor.

Gündem

Savunma Sanayisinde ALTAY müjdesi! Seri üretime geçtik” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Aslı Gün Aslı Gün

    Türkiye askeri yapıda her geçen gün güçleniyor

    Yanıtla
  • Ahmet Enes Ahmet Enes

    Altay tanklarının özellikleri baya iyi duruyor. TSK’mıza hayırlı olsun

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir