L’Oréal Türkiye 'Bilim Kadınları İçin' başvurularında son gün 1 Haziran! 2 kadın bilim insanına 200 bin TL destek - Haber Jet

L’Oréal Türkiye ‘Bilim Kadınları İçin’ başvurularında son gün 1 Haziran! 2 kadın bilim insanına 200 bin TL destek

L’Oréal Türkiye, Bilim Kadınları İçin 2024 programı başvuruları 1 Haziran’a kadar uzatıldı. 40 yaşından gün almamış ve doktorasını bitirmiş olan ikişer genç kadın araştırmacı bu program çerçevesinde 200.000 Türk Lirası değerinde birer yıllık burs alacak. Başarılı olan genç yetenekler hem finansal destek hem de dünya çapında tanınma şansı elde edecek.

UNESCO  ve L’ORÉAL Türkiye iş birliğiyle bilim kadınlarının çalışmalarına destek verilmesi amacıyla 2003 yılından itibaren çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda geliştirilen dünyanın en prestijli bilim ödüllerinden L’Oréal Türkiye ‘Bilim Kadınları İçin’ programı büyük ilgi görüyor.

Program ile 21 yıldır 120 kadın bilim insanına destek veriliyor.

2024 yılı için programa başvurular ise devam ediyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 1 HAZİRAN

L’Oréal Türkiye, Bilim Kadınları İçin 2024 programı başvuruları 1 Haziran’a kadar uzatıldı.

Başvurular 1 Haziran tarihine kadar forwomeninscience.com adresinden online olarak yapılacak.

Ödüle layık görülen 4 Kadın bilim insanına 200 bin TL proje desteği verilecek.

Gençlere bilim kadını olma yolunda ilham veren L’Oréal Türkiye, yetenekli bilim kadınlarının hak ettikleri değeri görmelerine olanak sağlıyor.

L’oréal Türkiye ‘bilim Kadınları İçin’ Başvurularında Son Gün 1 Haziran! 2 Kadın Bilim Insanına 200 Bin Tl Destek

L’Oréal’in UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle yürüttüğü bilimde cinsiyet eşitliğini desteklemek amacıyla hayata geçirilen programdan özgün bilim projelerine sahip olan 40 yaş altı kadınlar faydalanabilecek.

40 yaşından gün almamış ve doktorasını bitirmiş olan ikişer genç kadın araştırmacı bu program çerçevesinde 200.000 Türk Lirası değerinde birer yıllık burs alacak.

‘Yaşam ve Çevre Bilimleri’ ile ‘Fiziki Bilimler’ alanlarında çalışmalarını sürdüren kadın bilim insanları, 1 Haziran’a kadar başvuru yapabilir.

Başvurular bağımsız UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Bilim Jürisi tarafından değerlendirilip başvurular arasından ödüle layık görülen projeler,  ulusal arenada yapılacak bir ödül töreni ile tanıtılacak.

Jüri tarafından seçilenler ‘Uluslararası Yükselen Yetenek’ başvuru sürecine de katılarak bu programın da bir parçası olacak.

Böylece başarılı olan genç yetenekler hem finansal destek hem de dünya çapında tanınma şansı elde edecek.

DESTEL PROGRAMINDAN NOBEL’E GİDEN YOL

Programın uluslararası ayağında büyük başarılar elde edildi.

Bugüne kadar bu program sayesinde 122 bilim kadınına Bilimde Mükemmellik Ödülü verildi.

Bu ödülü kazanan bilim kadınlarından 5’i de Nobel Ödülü aldı.

Türkiye’den de 4’ü üst üste olmak üzere toplam 5 bilim kadını ‘Uluslararası Yükselen Yetenek’ seçildi.

UNESCO’DAN TÜRK BİLİM KADININA BAŞARI ÖDÜLÜ

UNESCO-L’Oreal ortaklığında gerçekleşen “Bilim Kadınları İçin” programı kapsamında “Uluslararası Yükselen Yetenek” ödülünü Türkiye’den ilk kez kazanan astro-parçacık fizikçisi Türk bilim insanı Doç. Dr. Bilge Demirköz olmuştu.

L’oréal Türkiye ‘bilim Kadınları İçin’ Başvurularında Son Gün 1 Haziran! 2 Kadın Bilim Insanına 200 Bin Tl Destek

Doç. Dr. Bilge Demirköz, 2017 yılında UNESCO tarafından her yıl düzenlenen ve uluslararası bilim kadınlarına verilen Uluslararası Yükselen Yetenek Ödülü’ne layık görülmüştü.

L’ORÉAL TÜRKİYE ‘BİLİM KADINLARI İÇİN’ ARAŞTIRMA ALANLARI

Başvuracak bilim kadınlarının Yaşam ve Çevre Bilimleri alanında; Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Moleküler Genetik, Biyokimya, Biyofizik, Biyoteknoloji, Ekoloji, Farmakoloji, Fizyoloji, Sağlık Bilişimi dâhil Biyoinformatik, Nörobiyoloji, Biyomedikal ve Biyolojide Yapay Zekâ,  Temel Bilimler (yaşam bilimleri hariç) ve Mühendislik, Partikül Malzemeler, Polimerler, Camlar ve Seramikler, Kompozitler, Biyomalzemeler, Nanomalzemeler, Özel Tasarlanmış Yüzeyler, Fotonik Kristaller; Yoğun Madde Fiziği ve İstatistiksel Fizik çalışmaları alanında için özgün bir proje geliştirmesi gerekiyor.

L’oréal Türkiye ‘bilim Kadınları İçin’ Başvurularında Son Gün 1 Haziran! 2 Kadın Bilim Insanına 200 Bin Tl Destek

GündemEditörün SeçtikleriYaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir