Kendilerini İçişleri Bakanlığı personeli diye tanıtıyorlar! Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı - Haber Jet

Kendilerini İçişleri Bakanlığı personeli diye tanıtıyorlar! Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı

Sosyal medyada giderek artan dolandırıcılık şikayetleri sonrası İçişleri Bakanlığı alarma geçti. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşları, dolandırıcılık konusunda uyarmak için duyuru yapıldı. Dolandırıcıların kapı kapı dolaşarak kendilerini bakanlık personeli olarak tanıttığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlü tarafından vatandaşlara dolandırıcılar konusunda dikkatli olmaları için uyarı yapıldı.

Dolandırıcıların sahte belgeler ile kendilerini İçişleri Bakanlığı personeli gibi tanıttığı ortaya çıktı.

Kendilerini İçişleri Bakanlığı Personeli Diye Tanıtıyorlar! Sakın Kapınıza Gelen Dolandırıcılara Inanmayın

EVLERE KADAR GELİYORLAR!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre dolandırıcılar nüfus sayımı için kimlik bilgilerini doğrulama veya yeni kimlik çıkarma bahanesi ile kapı kapı dolaşarak evleri ziyaret ettiği ve vatandaşların kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar sayesinde ortaya çıkan bu yeni dolandırıcılık yönteminde antetli kağıtlar ve biyometrik cihazlar kullanıyorlar.

Biyometrik cihaz sayesinde dolandırıcılar kullanıcıların parmak izlerini ele geçiriyor.

Sosyal medyada şikayetlerini dile getiren kullanıcılar evlerine gelen dolandırıcıların oldukça şık giyimli olduğunun da altını çizdi.

nüfus müdürlükleri adreste hizmet veriyor mu

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ ADRESTE HİZMET VERİYOR MU?

Bakanlığın sosyal medyada paylaştığı bilgilere göre Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlükleri personelinin sadece nüfus müdürlüklerine gidemeyecek olan vatandaşlar, kimlik kartı başvurusuna ilişkin kendileri veya yakınlarının talebi üzerine mülki idare amirinin izni doğrultusunda adreste nüfus hizmeti verdiği belirtiliyor.

Kendilerini İçişleri Bakanlığı Personeli Diye Tanıtıyorlar! Dolandırıcıların Yeni Yöntemi Ortaya çıktı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle:

“Son günlerde, İçişleri Bakanlığı personeli gibi davranarak kapı kapı dolaşan ve nüfus sayımı için kimlik bilgilerini doğrulama bahanesiyle evlere gelen kişilerin olduğu; bu kişilerin ellerinde sahte belgeler antetli kağıtlar ve biyometrik cihazlar bulunduğu; şık giyimli oldukları ve kişisel bilgileri ele geçirmeye çalıştıklarına yönelik iddiaların sosyal medyada paylaşıldığı gözlemlenmiştir.

Nüfus müdürlüklerine gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımızın kimlik kartı başvurusuna ilişkin taleplerinin karşılanabilmesi amacıyla kişilerin ve/veya yakınlarının talebi üzerine mülki idare amirinin izni doğrultusunda nüfus müdürlüklerimiz adreste nüfus hizmeti sunmaktadır.

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için nüfus müdürlüklerinden adreste nüfus hizmeti talebi bulunmayan vatandaşlarımızın evlerine gelen ve kendilerini İçişleri Bakanlığı personeli/nüfus memuru olarak tanıtan kişilere itibar etmemeleri, mutlaka kurum kimliğinin ibraz edilmesini talep etmeleri, sahtekarlıklara karşı dikkatli olmaları ve kişisel bilgilerini kesinlikle paylaşmamaları; böyle bir durum ile karşılaşılması halinde kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunmamaları önem arz etmektedir.”

Gündem

Kendilerini İçişleri Bakanlığı personeli diye tanıtıyorlar! Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Ceren Ceren

    Cidden bir gün dolandırılcam diye çok korkuyorum o kadar ustalaştılar ki! Nüfus müdürlüklerinin adreste hizmet verip vermediğini öğrenmem iyi oldu.

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir