Kapıda vize uygulamasına 5 ada daha eklendi - Haber Jet

Kapıda vize uygulamasına 5 ada daha eklendi

Kapıda vize uygulamasında son dakika gelişmesi yaşandı. Gelişmeyi Yunanistan açıkladı. Yunanistan'ın, Türk vatandaşlarına Ege adaları için başlattığı ekspres vize uygulaması genişletildi. Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği,  kapıda başlatılan kapıda vize uygulamasına 5 ada daha eklendiğini belirtti.

Türkiye’den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması nisan başında başladı.

10 Yunan adasında Türk vatandaşları için kapıda vize uygulaması 1 Nisan itibarıyla başladı. Ancak 10 adanın tamamı henüz açılmadı, şimdilik 5 ada kapıda vize uygulaması ile Türk ziyaretçileri kabul ediyor.

Kapıda vize uygulamasının etkisi ise büyüyor.

Bayramda kapıda vize için hazır olan komşu adalar ise Samos, Kos, Rodos, Midili, Sakız oldu.

Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatil sürecinde Türk vatandaşları, bu Yunan adalarına büyük ilgi gösterdi.

Adalara geçen Türk vatandaşlarının sayısı 20 bini aştı.

Yunanistan ilgiden memnun kalmış olacak ki uygulama kapsamını genişletti.

Yunanistan’ın 30 Mart itibarıyla 5 Ege adası için başlattığı ekspres vize uygulaması bugünden itibaren 10 Ege adası için geçerli olacak.

Kapıda vize uygulamasına 5 ada daha eklendi 2

5 ADA DAHA EKLENDİ

Yunan adalarına giden Türk turistlerin sayısı geride bıraktığımız ayda üçe katlandı. Diğer adalar da aynı uygulamayı talep edince Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği, X’teki hesabından yaptığı paylaşımla uygulamanın geçerli olacağı ada sayısının artırıldığını açıkladı.

Buna göre;  Türkiye’den gelen ziyaretçiler önceden  İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adalarına kapıda vize uygulaması ile giriş yapabiliyordu.

Toplamda, bu beş adaya gelen turist sayısı 2023’te 5 bin 969 iken bu uygulama ile 20 bin 690’a ulaştı.

hayata geçirilen kapıdan vize uygulaması başarılı olunca, diğer Yunan adaları da kendilerine aynı ayrıcalığın tanınmasını istedi. Talepleri ise karşılık buldu.

Türkler ilaveten artık İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) adalarında da ekspres vize uygulamasından faydalanabilecek.

Kapıda vize uygulamasına 5 ada daha eklendi 3

SÜRPRİZLERE HAZIRLIKLI OLUN

adalara nasıl gidilecek ve toplamda bir adaya gitmek ne kadara mal olacak gibi sorular kafanızı kurcalıyor olabilir. Kapıda sizi bekleyen sürprizlere hazırlıklı olun.

Çükü daya gitmek için 60 euro vize ücreti isteniyor. Evrakların işleme alınması için feribot firmaları ve Yunan Gümrük tarafı da ekstra ücret talep ediyor.

Gerekli evraklar, adaya geçiş noktalarında yetkili birimlere teslim ediliyor. Bu da Türklerin elini kolunu bağlarken hizmet bedeli adı altında ek bedel ödemelerine sebep oluyor.

Hizmet bedeliyle birlikte Yunan adalarına giriş maliyeti 80 Euro’yu buluyor.

EVRAKLARI YETKİLİLERE ULAŞTIRMANIZ GEREKİYOR

Uygulamadan yararlanmak için Türk ziyaretçiler, kendilerinden istenen evrakları başvuru formuyla Yunan yetkili birimlerine ulaştırması gerekiyor.

Girişlerde beklememek için evraklarınızı ziyaret öncesinde adalar ve Türkiye arasındaki feribot seferlerini düzenleyen seyahat acentelerine teslim edebilirsiniz.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir