Florida Üniversitesi'nden 8 milyon TL burs alan Enes Bilek kimdir? - Haber Jet

Florida Üniversitesi’nden 8 milyon TL burs alan Enes Bilek kimdir?

Eğitiminde bir başka başarıya daha imza atan Muhammed Enes Bilek Amerika'dan büyük bir burs kazandı! Daha önce Elazığ ve Almanya'da lise eğitimini tamamlayan Enes şimdi de üniversite eğitimi için Florida Üniversite'sine yolcu edilecek!

Elazığ’ın gururu Muhammet Enes Bilek Amerika’nın en prestijli eğitim kurumlarından biri olan Florida Üniversitesi’ne kabul edilerek büyük bir başarıya imza attı!

Henüz genç yaşında elde ettiği başarılar ve sergilediği disiplinle dikkat çeken Enes Bilek geleceğin parlak isimlerinden biri olarak görülüyor.

Florida Üniversitesi'nden 8 milyon TL burs alan Enes Bilek kimdir? 1

Florida Üniversitesi’nden Burs Kazanan Muhammet Enes Bilek Kimdir?

Muhammet Enes Bilek Elazığ’da doğup büyüyen ve eğitim hayatına burada başlayan bir genç isim. 18 yaşındaki Muhammed Enes eğitimine Elazığ’daki Cemil Meriç Fen Lisesi’nde başladı.

Cemil Meriç Fen Lisesi’nde iki yıl eğitim aldıktan sonra Almanya’ya geçiş yaparak Freiburg’daki UWC Robert Bosch College’de iki yıl daha öğrenimine devam etti. Almanya’da eğitim gördüğü süre zarfında önemli projelere imza atan Bilek, başarılarıyla uluslararası düzeyde de dikkat çekti.

Florida Üniversitesi'nden 8 milyon TL burs alan Enes Bilek kimdir? 2

Muhammed Enes Bilek Almanya’da bulunduğu süre zarfında maddi durumu yetersiz öğrenciler için “English2Success” adlı projeyi başlattı.

Bu muhteşem proje Avrupalı öğretmenlerin Elazığlı öğrencilere ücretsiz İngilizce dersleri vermesini sağlamakta ve hala devam edtmektedir. Ayrıca maraton koşularına katılarak ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde Kızılay için yardım toplayarak topluma katkıda bulundu.

Muhammed Enes’in başarıları bunlarla da sınırlı kalmadı!

Florida Üniversitesi'nden 8 milyon TL burs alan Enes Bilek kimdir? 3Enes Bilek’e Amerika’nın Florida eyaletinde bulunan University of Florida’dan yıllık 55 bin dolar değerinde tam burs sağlandı!

Kazandığı burs toplamda 8 milyon TL değerinde olup Enes Bilek’in Amerika’da Yazılım Mühendisliği ve Havacılık bölümlerinde eğitim almasını sağlayacak.

Hem Ülkemizi Hem Ailesini Gurulandırdı!

Başarılı genç Muhammet Enes Bilek başka üniversitelerden de teklif aldı.

Fakat devlet üniversiteleri arasında ilk 5 sırada yer alan bu üniversiteden aldığı bursun maddi açıdan ailesine yük olmaması nedeniyle burayı tercih etti.

Enes Bilek röportajında “Kazandığım üniversite devlet üniversiteleri arasında ilk 5 sırada yer alıyor. Almanya’da yaptığım projelerden dolayı toplam 8 milyon lira değerinde tam burs kazandım. Ancak ailemi maddi açıdan zora sokmamak amacıyla burslu üniversite benim için daha iyi oldu.” dedi.

Enes Bilek Eğitiminin Ardından Yurda Geri Dönecek

Amerika’da 4 yıl boyunca eğitim alacak olan Muhammed Enes Bilek uçak bileti gibi diğer masrafların yüksek olduğunu belirterek yardımseverlerden destek istedi.

“Amerika’da okumak için yeterli bursu kazandım ama uçak bileti gibi diğer giderler aileme yük oluyor.” dedi. Bilek eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönmeyi planlıyor.

Florida Üniversitesinden burs alan Enes Bilek

“Amerika’da Yazılım Mühendisliği ve Havacılık eğitimi aldıktan sonra yeniden Türkiye’ye dönmek istiyorum. Herkesin hayat hedefleri ve amaçları farklı. Benim akranlarıma tavsiyem hayallerini takip etmeleri ve ülkemize katkı sağlamalarıdır.” diyerek gençlere ilham verdi.

“Almanya’da 2 sene okudum ama insanın memleketi çok başka oluyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Tüm bu sözlerinin ardından Enes Bilek sosyal medyada da oldukça fazla desteklendi. Ülkemizin gurur kaynağı olan Muhammed Enes Bilek’i ve tüm gençlerimizi tebrik ediyoruz!

GündemÖne Çıkan HaberlerTrend

Florida Üniversitesi’nden 8 milyon TL burs alan Enes Bilek kimdir?” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Nedim Nedim

    Amerika’dan burs alan bu kardeşimi tebrik ediyorum bu yaşta bu başarı helal olsun

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir