Emekli bayram ikramiyesi bayramdan önce yatacak! Bakan Işıkhan’dan açıklama - Haber Jet

Emekli bayram ikramiyesi bayramdan önce yatacak! Bakan Işıkhan’dan açıklama

Emekli bayram ikramiyesi, emekli vatandaşların bayram dönemlerinde maddi olarak rahatlamasına olanak sunuyor. Yılda iki kez hesaplara yatan emekli bayram ikramiyesinin Kurban Bayramı’nda yatacağı tarihler belli oldu.

Emekli maaşı alan kişilere Ramazan ve Kurban Bayram’ında verilen emekli bayram ikramiyesi, vatandaşların sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak ve bayram masraflarını karşılamalarına yardımcı olmak için verilir.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyesinin ödeme günü henüz açıklanmadı ancak Bakan Işıkhan’ın yaptığı açıklamaya göre ikramiyenin Kurban Bayramı’ndan önce hesaplara yatması bekleniyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ikramiyelerine %50 zam yapıldığını açıklamıştı. Buna göre emekliler, Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL, Kurban Bayramı’nda 3 bin TL olmak üzere toplamda 6 bin TL bayram ikramiyesi almış olacak.

Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN’DAN AÇIKLAMA

3 bin lira olan emekli bayram ikramiyelerinin bayramdan önce yatırılacağını duyuran Bakan Işıkhan, emeklilerin ekonomik ve sosyal refahını önemsediklerini söyleyerek 4 ana başlık altında olmak üzere kültürel miras, kuşaklar arası aktarım ve bilimsel faaliyetler hususunda çalışmalarını yürüteceklerini belirtti. İkramiyenin ne zaman yatırılacağı hakkında konuşan Işıkhan,

“Öncelikle bayram ikramiyelerini 3 bine yükselttik, takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak.” dedi.

Gündem

Emekli bayram ikramiyesi bayramdan önce yatacak! Bakan Işıkhan’dan açıklama” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Esin Esin

    Gecikmeden yatması iyi olacak insanlar mağdur olmayacak

    Yanıtla
  • Cüneyt Cüneyt

    Ödeme günü ne zaman

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir