Milli Voleybol takımına Ulaştırma Bakanı’ndan çözüm geldi: Ebrar Karakurt ve Eda Erdem Türk Hava Yolları’na sitem etmişti! - Haber Jet

Milli Voleybol takımına Ulaştırma Bakanı’ndan çözüm geldi: Ebrar Karakurt ve Eda Erdem Türk Hava Yolları’na sitem etmişti!

13 saat sürecek olan Amerika uçuşu için ekonomi sınıfında uçmak zorunda kalan Filenin Sultanları THY için eleştiride bulundular. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise Türk Hava Yolları ve Kadın Voleybol Takımı oyuncuları arasında yaşanan tadsızsızlık adına konuya çözüm getirdi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın yıldızları Ebrar Karakurt ve kaptan Eda Erdem 13 saatlik ABD uçuşunda ekonomi sınıfında seyahat etmelerine tepki gösterdi. Türk Hava Yolları’na yönelik eleştiri de bulunan voleybolcular sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Özellikle de çok uzun bir uçuşta Milli Kadın Voleybol Takımı’nın ekonomi sınıfında yolculuk yapması hayranları tarafında da çok yadırgandı.

Türk Hava Yolları’nı eleştiri yağmuruna tutan sosyal medya kullanıcıları doğrudan şirketi hedef alarak sert yorumlarda bulundular. Krize Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu hemen bir çözüm buldu.

Bu olayda THY krizi için voleybolcularımız neler söyledi?

Filenin Sultanları THY için ne söyledi?

VOLEYBOL TAKIMINDAN THY SİTEMİ

A Milli Kadın Voleybol Takımı Milletler Ligi maçları için Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat etti.

Tam 13 saat sürecek olan bu uzun uçuşta ekonomi sınıfında seyahat etmeleri takım oyuncularının tepkisine neden oldu.

Ebrar Karakurt sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam, bize gelince ekonomi” diyerek THY’ye yönelik eleştirisini dile getirdi.

Kaptan Eda Erdem de benzer bir paylaşım yaparak takım arkadaşlarının karışık düzende koltuklara oturduğu bir fotoğrafı yayınladı ve THY’yi etiketledi.

Ebrar Karakurt ve Eda Erdem THY için ne söyledi?

13 saatlik Amerika uçuşunun ekonomi sınıfında ne denli zorlayıcı olacağının farkında olan takımın diğer oyuncuları da tepkilerini elbette saklayamadı.

Ebrar Karakurt ve Eda Erdem THY için ne söyledi?

Zehra Güneş “Teşekkürler THY en azından koridor ayırmışsınız” derken Hande Baladin “Geçmişler olsun” diyerek tepki gösterdi.

Ebrar Karakurt ve Eda Erdem THY için ne söyledi?

Simge Aköz ise “Kendi imkanlarımızla dahi, daha konforlu bir uçuş imkanı tanımadığınız için teşekkürler THY” ifadelerini kullandı.

İlkin Aydın da esprili bir dille “THY sen yeter ki iste ben kankamı da taşırım” şeklinde sitemde bulundu.

Milli Voleybol Takımına Ulaştırma Bakanı’ndan çözüm Geldi: Ebrar Karakurt Ve Eda Erdem Türk Hava Yolları’na Sitem Etmişti!

TÜRK HAVA YOLLARI VOLEYBOL TAKIMIMIZIN MAĞDURİYETİNE KARŞIN AÇIKLAMADA BULUNDU

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün bu üzücü duruma yönelik açıklamalarında gecikmedi.

Milli Voleybol Takımı oyuncularından ve daha sonrasında da sosyal medyada büyük bir yankı uyandıran olaya dair açıklama yapıldı.

Basın açıklamasında Yahya Üstün şunları söyledi:

Bu sene voleybol federasyonu ile 3 hafta önce yeni sözleşme yaptık ve bütçeyi 3 kat arttırdık. Türk voleybolunu ve Türk sporuna bu kadar destek olan ve Türkiye’deki en büyük tek kuruma bu kadar vurulur mu? Bu kadar saldırmak insafsızlık değil mi?

Bu tür organizasyonları sponsor olduğumu kurum ya da federasyon yapıyor. Biz voleybol federasyonuna sadece sponsoruz ve bilet veriyoruz.

Eğer bana 3 gün kala 5 gün kala Business talep ile gelirseniz olmaz. Business Class’ta 30 kapasite var. Biletler 364 gün önce satışa açılıyor. Ben bilet sattığım yolcuya in diyemem ve 3 gün kala ben 20 kişiyi Business’ta nasıl uçuracağım? Bu talep ile gelirsen yardımcı olamam.

Ayrıca koltukları kendileri seçmişler. Talebinizi var mı diye sorduk “yok” deyip uçağa binmişler. Her sponsorluğun kendi bütçeleri var, bize talep ediyorlar ve yardımcı oluyoruz. Bana bir talep gelmedi, nasıl yardımcı olayım? Bakın Dallas’a git gel çok maliyetli. Geçen sene Japonya’ya gittiler ve Business’ta yardımcı olduk. Operasyon yoğunluğu var nasıl yardımcı olacaksın?

BAKAN ABDULKADİR URALOĞLU MİLLİ VOLEYBOL TAKIMININ SİTEMLERİNE CEVAP VERDİ

Bakan Abdulkadir Uraloğlu A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın ABD’ye yaptığı 13 saatlik uçuşla ilgili durumu sosyal medyadan öğrendiğini belirtti.

Milli Voleybol Takımına Ulaştırma Bakanı’ndan çözüm Geldi: Ebrar Karakurt Ve Eda Erdem Türk Hava Yolları’na Sitem Etmişti!

Uraloğlu konuyu araştırmak için THY Yönetim Kurulu Başkanı ile görüştüğünü ve şu bilgileri aldığını aktardı:

“THY Yönetim Kurulu Başkanı ile konuştum. Kendisi bana ‘Bu Amerika uçuşu ve yaklaşık 13 saatlik bir uçuş. Bize 10 gün önce haber verdiler. 10 gün önce özel bir uçak veya özel bir sefer ilave etmeksizin konuyu çözme şansımız yoktu. Geç haber verildiği için çözemedik’ dedi. THY’nin Milli takımlar ile yüzbinlerce dolarlık sponsorluk anlaşması var. Dolayısıyla böyle bir yaklaşımda olan kurum bunu esirgemeyecektir. Ancak iletişimde çok doğru bir noktada olmamışız maalesef. Bunu çok açıklıkla söyleyebilirim. Dönüşlerini Business olarak organize etmeye çalışıyoruz”

GündemÖne Çıkan HaberlerSpor

Milli Voleybol takımına Ulaştırma Bakanı’ndan çözüm geldi: Ebrar Karakurt ve Eda Erdem Türk Hava Yolları’na sitem etmişti!” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Elmas Elmas

    Voleybolcular sitem etmekte çok haklı boyları 2 metre 13 saatlik uçuşta o şekilde giderek nasıl dayandılar

    Yanıtla
  • Seçil Seçil

    Sporcuya verilen değer

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir