Dışişleri Bakanlığı'nda kritik atama! Ayşe Berris Ekinci, Bakan Hakan Fidan'ın yardımcısı oldu - Haber Jet

Dışişleri Bakanlığı’nda kritik atama! Ayşe Berris Ekinci, Bakan Hakan Fidan’ın yardımcısı oldu

Dışişleri Bakanlığı'nda yeni atamalar gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcıları atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yardımcıları arasında yer alan isimler araştırılıyor. Karara göre Dışişleri Bakan yardımcılığına atanan eski Havana Büyükelçisi Ayşe Berris Ekinci hakkındaki detaylar merak edildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yardımcısı Ayşe Berris Ekinci kimdir ve biyografisi...

Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcıları atamaları 17 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Bakanlıktaki kritik atamalarla göreve gelen isimler gündemin merak edilen konuları arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran atandı.

Dışişleri Bakanlığı’na üç bakan yardımcısının ataması resmen yapılırken Ayşe Berris Ekinci dikkat çeken isimlerden biri oldu.

Dışişleri Bakanlığı’nda Kritik Atama! Ayşe Berris Ekinci, Bakan Hakan Fidan’ın Yardımcısı Oldu

Eski Havana Büyükelçisi Ayşe Berris Ekinci, Dışişleri Bakanlığı tarihinde bakan yardımcılığına getirilen ilk kadın büyükelçi olma özelliğini taşıyor.

Dışişleri Bakanlığı’nda Kritik Atama! Ayşe Berris Ekinci, Bakan Hakan Fidan’ın Yardımcısı Oldu

AYŞE BERRİS EKİNCİ KİMDİR?

1982-1985 yıllarında Marsilya’daki Dame de Sion Lisesi’nden mezun olmuştur.

Ardından, 1985-1987 yılları arasında Aix-Marseille Üniversitesi’nde ekonomi lisans eğitimini tamamladı.

Daha sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlamış ve Boston College’de finans alanında yüksek lisans yapmıştır.

Türkiye Bankalar Birliği Ekonomi Bölümü’nde kariyerini başlattı.

1992’den 1994 yılına kadar bu alandaki çalışmalarına devam etti. 1994 yılında Dışişleri Bakanlığı’na katılarak diplomatik alandaki kariyerine adım attı.

2007-2010 yılları arasında Enerji Daire Başkanlığı’nda şube müdürü ve daire başkanı görevlerini üstlendi. Ardından Marsilya Başkonsolosu olarak atanarak yurt dışında görev yaptı.

2012-2016 yılları arasında ise Enerji ve Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

Emekli Büyükelçi Berhan Ekinci’nin kızı olan Ayşe Berris Ekinci diplomatik kariyerinde önemli adımını,  30 Kasım 2016 – 1 Nisan 2021 tarihleri arasında Küba – Havana Büyükelçisi olarak görev yaparak gerçekleştirdi. Türkiye’nin eski Küba Büyükelçisi Ayşe Berris Ekinci Dışişleri Bakanlığı’nda kritik bir göreve atanmıştır.

Ayşe Berris Ekinci, 17 Mayıs 2024 tarihinde Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Dışişleri Bakanlığı’nda Kritik Atama! Ayşe Berris Ekinci, Bakan Hakan Fidan’ın Yardımcısı Oldu

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir