Dilan Polat soruşturmasında şaşırtan detay: Sabun ve kozmetik satışıyla 1 milyar TL'lik gelir - Haber Jet

Dilan Polat soruşturmasında şaşırtan detay: Sabun ve kozmetik satışıyla 1 milyar TL’lik gelir

Kara para aklama suçundan tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında yürütülen soruşturmada 1 milyar TL detayı gündem oldu. Dilan Polat'ın kozmetik, sabun satışı ve influencer ücreti adı altında 1 milyar TL'lik işlem hacmine ulaştığı tespit edildi.

Sosyal medya fenomeni Dilan ve Engin Polat çifti, kara para aklama suçundan 5 Kasım 2023 tarihinde tutuklanmıştı. Engin ve Dilan Polat’ın da aralarında bulunduğu 16’sının tutuklu olduğu şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma devam ederken ortaya çıkan yeni detaylar şaşkına çevirdi.

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre, Dilan Polat’a ait olan şirketlerin de arasında bulunduğu 60 şirket ve gerçek kişinin ticari faaliyetleri mercek altına alındı.

Dosyada yer alan MASAK ön raporlarındaki tespitlere göre, şüphelilere ait olan ve üçüncü kişi konumunda olup şirketlere fatura kesenlerin de aralarında bulunduğu detaylı bir inceleme yapıldı.

Dilan Polat’ın güzellik merkezine ait kendi sitesinden de milyonlarca liralık ürün satışı yaptığı tespiti soruşturma dosyasında yer aldı. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın ünlü bir online satış platformunda kozmetik sabun satışı ve influencer ücreti adı altında 1 milyar liralık gelir elde ettiği tespit edildi.

Dilan Polat Güzellik Merkezi’ne ait kendi sitesinden de milyonlarca liralık ürün satış yaptığı aktarılan raporda, influencerlık ücreti ile birlikte toplamda 1 milyar liraya ulaşan işlem hacmi olduğu aktarıldı.

Dilan Polat Soruşturmasında şaşırtan Detay: Sabun Ve Kozmetik Satışıyla 1 Milyar Tl’lik Gelir

Bu paraların şirketler arasında transfer edildiği ortaya çıktı.  Elde edilen bu paranın Engin ve Dilan Polat’ın kendisi ve akrabaları üzerinde kurdukları onlarca şirket arasında gezdirilip, sonrasında nakit çekim yapılarak Engin Polat’ın yetkili ve sahibi olduğu şirkete elden yatırıldığı tespit edildi.

Dilan Polat, kozmetik satışı ve influencer ücreti adı altında 1 milyar TL mi kazandı sorusu ve soruşturmadaki detaylar gündemin tartışılan konuları arasında yer aldı.

Şüphelilerin mal varlıkları ile mali durumunun uyumsuz olduğu tespit edilirken, yaklaşık 1 milyar lira tutarındaki paranın kaynağı MASAK raporuyla belirlenecek.

Söz konusu paranın ne kadarının kara para olup aklanmaya çalışıldığı nihai raporla belli olacak.

Dilan Polat neden tutuklandı

NE OLMUŞTU?

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım’da ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun tarafından yapılan soruşturma kapsamında, Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli 5 Kasım tarihinde tutuklandı.

Haklarında kara para aklama soruşturma başlatılan sosyal medya fenomenleri Dilan ve Engin Polat çifti 5 Kasım 2023 günü tutuklanarak Marmara Cezaevine gönderilmişti.

Gündem3. Sayfa

Dilan Polat soruşturmasında şaşırtan detay: Sabun ve kozmetik satışıyla 1 milyar TL’lik gelir” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Şükran Şükran

    Kadın hava atacağım diye kendi topuğuna sıktı

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir