38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalışan Kumral Bodur'un hayatı film olacak - Haber Jet

38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalışan Kumral Bodur’un hayatı film olacak

Kumral Bodur'un 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalıştığı hayat hikayesi de filme konu olacak. Nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı pembe kimlik verilen ve erkek olduğunu ispatlamaya çalışan Kumral Bodur'un zorlu hayat mücadelesi beyaz perdeye aktarılacak.

Pembe kimlikle 38 yıl erkek olduğunu ispatlamaya çalışan Kumral Bodur Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

Giresun’da nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı pembe kimlik verilen ve 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalışan Kumral Bodur’un hayatı beyaz perdeye aktarılacak.

Çocukluğunda nüfus müdürünün hatası nedeniyle nüfusa kadın olarak kaydedilen Kumral Bodur’un bir hata yüzünden hayatı  kararmıştı.

38 YIL SÜREN HUKUK MÜCADELESİ

Yapılan bu hatayı düzeltmek tam 38 yıl sürdü.

Bu süre içerisinde Kumral Bodur evlenip çocuk sahibi olmasına rağmen ne resmi evlilik yapabildi ne de çocuklarını nüfusuna yazdırabildi. Çocuklarını kardeşlerinin nüfusuna yazdırmak zorunda kalan, 38 yıl boyunca nüfusa kadın olarak yazılan ve pembe kimlik verilen Kumral Bodur, sigortalı bir işe girip çalışamamış ve askerlik görevini de yapamamıştı.

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Kumral Bodur 15 hakim ve 19 savcı değişmiş olmasına rağmen kimliği bir türlü değişmemişti.

PSİKOLOJİK SORUNLAR NEDENİYLE HAPİS CEZASI ALDI

Yıllarca süren hukuk mücadelesine girişen Kumral, mahkeme sürecinde yaşadığı psikoloji sorunlar nedeniyle hapis cezasına bile çarptırıldı.

Kadın kimliğiyle, erkek cezaevine girdiğinde ise yanlışlık fark edildi ve tahliye edildi.

52 yaşındaki Kumral Bodur’un bu zorlu hayatı ve yaşadığı ağır süreç beyaz perdeye ilham kaynağı oldu.

KUMRAL BODUR’UN HAYATI BEYAZ PERDEYE AKTARILACAK

Kumral Bodur’un 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalıştığı hayat hikayesi film olacak.

Filim yapımcılarının kendisini aradığını anlatan Kumral Bodur, “Filmin yönetmenliğini yapacak olan Abbas Karatekin ve Yapımcısı Ulaş Karadeniz beni aradılar ve projelerinden bahsettiler. Ben de olumlu yaklaştım.” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde yönetmen Abbas Karatekin ve Yapımcısı Ulaş Karadeniz Giresun’a gidip senaryo yazımı için Kumral Bodur ile detaylı görüşmeler yapacak.

GündemEditörün Seçtikleri

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir